ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Дніпропетровщини розслідує 13 справ про порушення прав журналістів

13 справ стосовно порушення прав журналістів у Дніпропетровській області наразі розслідуються правоохоронцями.

Про це під час робочої зустрічі регіональній представниці ГО "Інститут масової інформації" повідомила заступниця начальника слідчого управління головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області Анна Весела. Також у зустрічі взяли участь заступник начальника організаційно-методичного відділу слідчого управління Ростислав Молчанов та старша слідча в особливо важливих справах Тетяна Дрозд.

Сплеск агресії проти журналістів Кам’янського у 2017 році, який привернув увагу міжнародних спостерігачів, досі не має відповідних наслідків. У справі про спалення авто редактора 5692 Сергія Гузя так і не встановлено підозрюваних.

Так само не встановлено підозрюваних у справі щодо пакунку з гранатами під офісом газети "Событие сегодня".

Інциденти, що стосувалися кам’янського медіаактивіста Станіслава Мілославського, не розслідуються, оскільки у квітні 2017 чоловік помер, а його рідні, за словами представників слідчого управління, не зверталися до правоохоронців із повторними заявами щодо нападу на нього, підпалу друкарні та авто.

Не встановлено підозрюваних у справі щодо побиття Всеволода Новохатька.

За словами Анни Веселої, за всіма цими епізодами тривають активні слідчі дії.

За останній рік доведено до суду одну справу щодо порушення прав журналістів у Дніпропетровській області. Це справа криворізького журналіста Миколи Чирви. Обвинувачений у справі — охоронець комунального підприємства "Міський трамвай" Юрій Островський. Вирок суду повністю задовольнив потерпілого та його адвоката, утім прокуратура вимагає більш суворого покарання для обвинуваченого в апеляційному суді.

У лютому 2019 року було закрито справу щодо перешкоджання редакторці "Першого Криворізького" Софії Скибі. Поліція тоді не знайшла складу злочину в провадженні за 171-ю статтею. Журналістка подала на апеляцію, Дзержинський районний суд Кривого Рогу розглянув скаргу і в березні поновив справу. За словами Анни Веселої, поліцейські мають заново опитати свідків, також заступниця начальника слідчого управління підтвердила, що до справи долучено всі відеоматеріали та інші надані журналісткою докази.

Щодо інциденту з недопуском журналіста Антона Мороза на зустріч Олександра Вілкула з виборцями під час президентської кампанії — у слідчому управлінні повідомили, що журналіст не подавав заяви до поліції. Утім, за словами Антона Мороза, він особисто зустрічався з керівником Індустріального райвідділку Русланом Панчишиним та передав йому заяву й відеоматеріали. За словами журналіста, правоохоронці досі з ним не зв’язались.

Валерія Мальченко, регіональна представниця ІМІ в Дніпропетровській областіМатеріал підготовлено в межах проєкту "Мережа медіаспостерігачів", який виконує ІМІ за підтримки Freedom House
Liked the article?
Help us be even more cool!