ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісту ВолиньPost Сергію Шаповалу вдалося вирватися з полону

19.05.2014, 09:49

Журналіст ВолиньPost Сергій Шаповал 18 травня зумів визволитися з полону донецьких сепаратистів: наразі він – у Києві. Про це Шаповал повідомив телефоном, повідомляється на сайті видання.

За його словами, усі три тижні свого полону він перебував у Донецьку: його тримали у кімнаті в приміщенні Донецької облдержадміністрації. Сергій Шаповал повідомив також, що був підданий катуванням і допитам.

Тримали його в полоні активісти організації «Народне ополчення Донбасу»

«Мені вдалося визволитися завдяки втручанню деяких політиків. Мене літаком доправили з Донецька до Києва», - повідомив Шаповал.

Деталі своїх донецьких пригод Сергій Шаповал обіцяв розповісти невдовзі, відразу після прибуття до Луцька.

Нагадаємо, 26 квітня у Слов'янську зник журналіст «ВолиньPost» Сергій Шаповал. З тих пір він кілька разів виходив на зв'язок на короткий час з невідомих номерів та повідомляв, що перебуває у Слов’янську, втім з невідомих причин не може звідти виїхати. Редакція "ВолиньPost" вважає, що журналіста утримують у Слов’янську силою. Шаповал висвітлював ситуацію у Харкові, а після цього повідомив друзям, що вирушив до Слов`янська.

27 квітня рідні та колеги Сергія Шаповала в Києві та Луцьку звернулися із заявами до міліції про зникнення журналіста.

27 квітня Сергій Шаповал вийшов на зв'язок зі своєю сестрою, журналісткою Катериною Шаповал. Журналіст телефонував з невідомого номера і повідомив, що знаходиться наразі у Слов'янську та добровільно перебуває у сепаратистів. Катерина Шаповал і дружина журналіста Наталка Пахайчук впевнені, що його утримують силою.

За фактом зникнення журналіста УМВС України у Волинській області розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Припускається, що Сергія Шаповала можуть утримувати в полоні за статтю про свавілля у Слов'янську.

Після цього журналіст виходив кілька разів на зв'язок з рідними.

Згодом Катерина Шаповал з власних неофіційних джерел дізналася, а також це встановила міліція, що Сергій Шаповал перебуває в підвалі СБУ у Слов'янську, куди його примусово вивезли 30 квітня з Донецька, де його утримували до цього, хоча він говорив одразу, що перебуває у Слов'янську.

4 травня Сергій Шаповал повідомив рідним, що зможе виїхати з Донбасу тільки після 11 травня, на яке сепаратисти призначили псевдореферендум.

Фото з сайту uapress.info

Liked the article?
Help us be even more cool!