ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зниклий журналіст Євген Фроленко тримається під вартою у зв'язку з підозрою у створенні терористичної групи

02.12.2014, 12:58

Слідчий відділ УСБУ в Полтавській області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою журналіста газети “Лиманская сторона” і сайту “Наш Лиман” Євгена Фроленка у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Про це йдеться у відповіді заступника керівника штабу Антитерористичного центру при СБУ В.Тарнавського на запит ІМІ стосовно підтвердження факту зникнення, затримання чи наявності інформації щодо місця перебування Євгена Фроленка.

15 листопада 2014 року ухвалою Октябрського районного суду м.Полтави відносно підозрюваного Фроленка Є.О. у порядку, визначеному главою 18 КПК України, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

“Повідомляємо, згідно з відомостями, що внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, слідчим відділом УСБУ в Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №2201417000000107 за підозрою громадянина України Фроленка Євгена Олександровича, 09.091978 р.н., у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258 (3) КК України”, - йдеться у відповіді.

Як повідомляв ІМІ, 8 листопада у місті Красний Лиман (Донецька обл.) був викрадений групою невідомих озброєних людей журналіст газети “Лиманская сторона” і адміністратор сайту “Наш Лиман” Євгеній Фроленко.

Фроленко на сайті “Лиманская сторона” писав про проросійські мітинги, які відбувалися на Донеччині. Одним з останніх репортажів Фроленка на сайті видання був репортаж від 7 травня про події у Красному Лимані, в якому журналіст описує життя мешканців міста під наглядом “ДНР”, яких називає “ополченцями”.

Liked the article?
Help us be even more cool!