ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Знайшовся запорізький журналіст - його побили тітушки разом з беркутівцями

27.01.2014, 11:32

Знайшовся редактор сайту “Вся власть”, фотожурналіст Укрінформу Дмитро Смольєнко, якого 26 січня побили під час силового розгону майдану у Запоріжжі під обладміністрацією. Після двох годин пошуків він був виявлений в Орджонікідзевському райвідділі міліції. Зараз він вже відпущений на свободу, повідомляє “Вся власть”.

За його словами, били його найняті владою спортсмени разом із співробітниками "Беркута".

"Я приїхав на маршрутці до Запорізької ОДА, як тільки дізнався, що розганяють майдан. Почав фотографувати. Я робив це відкрито. Не переховувався. Але мене тут же збив з ніг тітушка, почав бити битою. До нього приєднався беркутівець. Я намагався як міг прикрити голову і апаратуру. Голову мені таки розбили. Відбиті руки. Я кричав, що я журналіст, але це викликало зворотну реакцію - на моїх очах беркутівець і тітушка розтоптали апаратуру вартістю 8 тисяч доларів", - розповів Смольєнко.

"Після цього всього в крові - лоб дуже розсічений, завантажили в автозак, відвезли до райвідділу. Перед райвідділом стояли хвилин 20. Міліціонери самі не знали, що робити - випускати нас або оформляти. Далі в автозак зайшла людина, запитав, чи є тут Смольєнко. Мене завели в кабінет, туди прийшов сам губернатор Олександр Пеклушенко і почав розповідати про те, що я повинен знати, куди варто лізти, а куди - не варто... ", - додав журналіст.

"Ще вчора події в Києві носили віддалений характер, то після того, що трапилося сьогодні, передова тут - в Запоріжжі. Це фашизм. Найбільше вбиває те, що разом з міліцією мене било якесь бидло", - зазначив журналіст.

Нагадаємо, 26 січня ввечері в Запоріжжі силовики і тітушкі розігнали місцевий Євромайдан.

Liked the article?
Help us be even more cool!