ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти "Наших грошей" дізналися на суді про закриття справи щодо нападу на їхню знімальну групу

08.02.2018, 14:09

Журналістка програми антикорупційних розслідувань “Наші гроші” Надія Бурдей повідомила про закриття кримінального провадження щодо нападу на їхню знімальну групу зятя заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря у 2015 році. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

“Справу щодо побиття і грабежу нашої знімальної групи зятем заступника Арсен Аваков Сергія Чеботаря – офіційно закрито! Трапилося це учора ввечері (7 лютого - ред.). Закрив справу оцей хлопчина. Це слідчий реформованої Нацполіції Сергій Васильович Захарченко”, - написала вона.

Світлина від Надежди Бурдей. Фото - Фейсбук Надії Бурдей

За її словами, слідчий поліції Сергій Захарченко закрив справу ще у 2016 році, не знайшовши складу злочину у діях зятя Сергія Чеботаря.

Про закриття справи журналістка випадково дізналась у 2016 році, і звернулась до Києво-Святошинської прокуратури. Прокуратура відповіла, що постанова про закриття не виносилась, оскільки підпис слідчого Захарченка є підробним.

Фото - Фейсбук Надії Бурдей

Бурдей повідомила, що за фактом підробки документів було відкрите ще одне кримінальне провадження. “Тоді слідчий Захарченко дав письмові пояснення, що постанову не підписував. Ці письмові пояснення є в матеріалах справи”, - написала вона, додавши, що після цього інциденту їхню справу таки передали до суду.

7 лютого на останньому судовому засіданні стало відомо, що справу закрито.

“Ми рік ходили на судові засідання, а учора мало бути останнє... І вони підготували для нас сюрприз: на засідання прийшов той самий слідчий Захарченко і заявив, що таки підписував цю постанову про закриття нашої справи ще у 2016 році, а отже, якщо є постанова про закриття - суддя офіційно закрив нашу справу”, - написала журналістка.

Як повідомляв ІМІ, 28 квітня 2015 року під час зйомки сюжету про заступника міністра МВС Сергія Чеботаря біля його будинку в селі Лісники Київської області невідомі напали на знімальну групу проекту "Наші гроші". Нападники побили оператора, розтрощили техніку та втекли з місця інциденту.

Слідчі Києво-Святошинського райвідділу міліції розпочали кримінальне провадження за фактами перешкоджання професійній діяльності журналістів та грабежу знімальної групи програми журналістських розслідувань “Наші гроші” (телеканал ZІK).

Згодом журналісти телевізійної програми “Наші гроші” з’ясували, що на знімальну  групу проекту напав зять заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря Олег Поліщук та його бізнес-партнер Сергій Гаврилко.

27 травня прокуратура Києво-Святошинського району визнала постраждалими журналістів антикорупційного проекту "Наші гроші" телеканалу ZIK Надію Бурдей та оператора Максима Шелеста, на яких 28 квітня було здійснено напад біля будинку родини вже екс-заступника міністра МВС Сергія Чеботаря.

Liked the article?
Help us be even more cool!