ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісту Ukrpress.info скасували редакційне посвідчення

07.12.2017, 11:05
Фото - ukrpress.info

Головний редактор інформаційного агентства Ukrpress.info Олексій Воронцов заявив про скасування і припинення дії посвідчення, виданого журналісту видання Ігорю Рудичу. Про це йдеться в заяві головреда видання щодо затримання поліцією Ігора Рудича.

“Затриманий вчора (5 грудня - ред.) поліцією Ігор Рудич – позаштатний журналіст нашої компанії, і посвідчення йому видане тимчасово. Наша організація на постійній основі проводить роз’яснювальну роботу з приводу участі позаштатних журналістів у подіях та ознайомлює всіх учасників з вимогами до роботи і Кодексом Укрпресінфо”, - йдеться в заяві.

Головред видання зазначає, що їхня організація є виваженою та відповідальною.

“Ми не беремо на себе відповідальність за протиправні дії з боку сторонніх осіб, що мають на меті шкоду для суспільства. Також хочу повідомити, що тимчасове посвідчення, видане Ігорю Рудичу, відсьогодні скасоване і офіційно припиняє свою дію. Приносимо свої вибачення за незручності”, - заявляє Воронцов.

За його словами, їхня організація має велику кількість позаштатних журналістів, “проте ми не завжди розділяємо погляди авторів наших публікацій і не несемо відповідальність за їх протиправні дії”.

Редактор акцентує, що посвідка журналіста дає можливість брати участь у заходах з метою висвітлення їх на сторінках їхнього видання, проте вона не звільняє від відповідальності за протиправні дії.

“Укрпресінфо – це спеціалізована інформаційна агенція, головною функцією якої є забезпечення оперативною політичною, економічною, соціальною культурною інформацією українську спільноту через збір та обробку даних”, - зазначив головред.

Як повідомляв ІМІ, 6 грудня директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко оприлюднив у себе на сторінці у Фейсбук відео, вказавши, що 5 грудня під час подій навколо Міхеіла Саакашвілі був затриманий правопорушник з ножем та при затриманні назвався журналістом. Речник закликав журналістів маркуватися під час висвітлення масових подій на вулицях і дбати про власну безпеку.

6 грудня журналіст видання Ukrpress.info Ігор Рудич підтвердив ІМІ, що на відео, оприлюдненому директором департаменту комунікації МВС про “затримання псевдожурналіста” під час акції із затримання Міхеіла Саакашвілі, дійсно він.

5 грудня інформаційно-аналітичне експертне агентство Центр зовнішньополітичних досліджень ОПАД ім. О. Никонорова повідомило ІМІ про напад співробітників поліції на їхнього експерта, журналіста видання Ukrpress.info Ігоря Рудича в Києві під час подій довкола затримання лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі.

Центр зовнішньополітичних досліджень ОПАД ім. О. Никонорова надіслав ІМІ копію редакційного посвідчення Ігоря Рудича, а також дані про реєстрацію Ukrpress.info як ЗМІ.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!