ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів RT позбавили акредитації при Конгресі США

30.11.2017, 10:42
Фото - rfi.fr

Галерея кореспондентів радіо і телебачення, що здійснює нагляд за доступом ЗМІ в Конгрес США, позбавила фінансований урядом Росії телеканал RT (раніше Russia Today) акредитації при законодавчому органі США. Про це йдеться у листі від 29 листопада, адресованому RT, повідомляє Радіо Свобода.

У листі Виконавчий комітет Галереї кореспондентів радіо і телебачення Конгресу США повідомив про неприйнятність продовження компанією повноважень преси в Конгресі після реєстрації обслуговуючої RT компанії T&R у якості іноземного агента.

У комітеті додали, рішення позбавити акредитації телеканал RT було ухвалене одноголосним голосуванням 21 листопада.

Галерея Радіо і телебачення, яка є сполучною ланкою між ЗМІ і Конгресом США, контролюється виконавчим комітетом кореспондентів, які визначають, яким засобам масової інформації надавати акредитацію.

Телеканал мережі RT, що працює у США, як і російське державне агентство новин “Спутнік”, були названі у звіті американських спецслужб як активні учасники кампанії втручання Росії у президентські вибори у США 2016 року.

13 листопада російський телеканал мовлення за кордон RT, фінансований російською владою, зареєструвався у США як іноземний агент. Цей телеканал є не єдиним закордонним ЗМІ у списку на реєстрацію іноземним агентом на вимогу Міністерства юстиції США. Йдеться про щонайменше 6 інших організацій, зокрема Канадську мовну корпорацію, японську NHK, China Daily та інші.

У Москві заявили про “тиск” на російські ЗМІ у США і пообіцяли “симетричну відповідь”.

Як повідомляв ІМІ, 15 листопада російська Держдума схвалила поправки до закону «Про засоби масової інформації», згідно з якими окремі медіа можуть бути визнані іноземними агентами Міністерством юстиції Росії.

25 листопада президент Росії Володимир Путін підписав закон, що дозволяє прирівнювати до іноземних агентів зарубіжні ЗМІ.

Міністерство юстиції Росії надіслало кільком проектам Радіо Свобода повідомлення про можливі обмеження в їхній роботі, не уточнивши, якими саме вони можуть бути. Попередження також отримали “Голос Америки”, CNN і німецький міжнародний мовник Deutsche Welle.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!