ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів Радіо Свобода не акредитували на прес-конференцію Путіна

14.12.2017, 13:18
Фото - ТАСС

Журналісти російської служби Радіо Свобода не були акредитовані на щорічну підсумкову прес-конференцію президента Росії Володимира Путіна, повідомляє Крим. Реалії.

Як пише видання, це сталося всупереч заяві прес-секретаря президента Дмитра Пєскова про те, що для іноземних журналістів не буде жодних обмежень у доступі на подію.

На прес-конференції президента ніяких обмежень немає. Усі, хто подав заявку, і всі, хто ладнає з законом нашим, зможуть на ній працювати, а ЗМІ діють на основі закону про ЗМІ”, – сказав Пєсков у коментарі Інтерфаксу.

Він уточнив, що для ЗМІ - “іноземних агентів” також немає обмежень.

“Закон про іноземних агентів не перешкодить роботі журналістів, як і в інших країнах. Він лише її регламентує й додає обов'язків для цих ЗМІ діяти певним чином”, – зазначив Пєсков.

Закон, що дозволяє російській владі оголошувати засоби масової інформації, які отримують фінансування з-за кордону, “іноземними агентами”, був ухвалений наприкінці листопада 2017 року. ЗМІ-“іноагенти” повинні будуть маркувати свою продукцію відповідним написом і звітувати перед Міністерством юстиції Росії про свою роботу.

Міністерство юстиції Росії 5 грудня внесло до списку “іноземних агентів” Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода (РСЕ/РС), телеканал “Настоящее время”, російську службу Радіо Свобода, татаро-башкирську службу Радіо Свобода (AzatliqRadiosi), Сибирь.Реалии, Idel.Реалии, “Фактограф”, Кавказ.Реалии, Крим.Реалії.

14 грудня у Москві проходить підсумкова прес-конференція президента Росії Володимира Путіна. Цього року на захід акредитувалася рекордна кількість журналістів – 1640 осіб, серед них 750 російських.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це “відновленням історичної справедливості”. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!