ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст DW постраждав під час розгону демонстрації в Бухаресті

15.08.2018, 11:23
Фото - Adrian Catu / DW

Журналіст німецької медійної компанії Deutsche Welle Крістіан Штефанеску постраждав унаслідок силового розгону поліцією антиурядової демонстрації в Бухаресті (Румунія). Він подав скаргу на дії поліцейських через тілесні ушкодження, отримані ним під час подій 10 серпня, повідомляє DW.

За словами Штефанеску, правоохоронці спочатку погрожували йому словесно, потім застосували проти нього щити та гумові кийки. Це попри те, що Штефанеску мав із собою журналістське посвідчення та не раз говорив, що він представляє пресу. Як і багато інших журналістів, кореспондент перебував поблизу Музею природознавства, де не було хуліганів серед протестувальників.

Видання нагадує, що 10 серпня близько 80 тисяч осіб зібралися в Бухаресті на демонстрацію, вимагаючи відставки уряду соціал-демократів, який вони звинувачують у корупції. Акція протесту переросла в сутички з поліцією.

Як повідомляв ІМІ, 10 серпня журналістка Радіо Свобода Сабіна Фаті постраждала внаслідок застосування газу поліцейським до учасників мирної маніфестації в центрі Бухареста (Румунія).

Liked the article?
Help us be even more cool!