ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Асєєв у листі висловив сподівання на обмін - Фірсов

19.09.2017, 12:02
Станіслав Асєєв, фото - radiosvoboda.org

Донецький блогер і журналіст Станіслав Асєєв (Васін), затриманий бойовиками в Донецьку, через адвоката передав матері записку, в якій написав, що сподівається на звільнення через обмін заручниками. Про це повідомив у Facebook екс-депутат Верховної Ради Єгор Фірсов, інформує Радіо Свобода.

За словами Фірсова, у листі блогер пише, що в ув’язненні багато читає, займається спортом і пише книжку.

“Все нормально – психологічно не розкисаю. Займаюся спортом, навіть бігаю на прогулянках. Місця мало, але я беру часом. Намагаюся уявити собі набережну і згадати колишній маршрут. Взагалі, спогади тут – окремий вид діяльності”, – процитував Фірсов слова Асєєва.

За словами депутата, всі його надії пов’язані тільки з обміном полоненими. “Ні на правосуддя, ні на звільнення – шансів, як він вважає, немає”, – написав Фірсов.

Як повідомляв ІМІ, 8 вересня представниця України у Тристоронній контактній групі у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що представники ОРДЛО підтвердили наявність імені журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) у списках на обмін.

Востаннє Станіслав виходив на зв’язок з мамою в обід 2 червня.

Поліція 8 червня відкрила провадження за фактом зникнення журналіста Станіслава Васіна.

11 червня Служба безпеки України підтвердила зникнення Васіна у Донецьку.

Під псевдонімом Станіслав Васін, якого захопили у полон бойовики “ДНР”, писав журналіст, публіцист та письменник Стас Асєєв.

Станіслав Васін дописував для проекту Радіо Свобода “Донбас. Реалії”, “Українського тижня”, “Української правди”, “Дзеркала тижня”.

Звільнити Станіслава Асєєва закликали Радіо Свобода,Репортери без кордонів”, Комітет захисту журналістів

22 червня колишній народний депутат Єгор Фірсов повідомив, що Станіслав Васін (Асєєв) внесений до списків щодо обміну полоненими.

У Росії підтвердили факт арешту в Донецьку Cтаніслава Асєєва.

18 липня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова закликав журналістів та правозахисників об’єднати зусилля для звільнення Станіслава Асєєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!