ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затриманого у Москві журналіста "Нової газети" відпустили під підписку про невиїзд

17.03.2017, 11:12

Кореспондента “Нової газети” Худоберді Нурматова (псевдонім Алі Феруз), раніше затриманого поліцією в Москві на вимогу узбецької сторони, відпустили під підписку про невиїзд. Про це ввечері 16 березня повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар газети Надія Прусенкова, повідомляє DW.

“Алі відпускають під підписку до суду. Справа адміністративна, не кримінальна. З ОВС - в лікарню з недолікованим грипом. Без конвою. Зараз повинен вийти з ОВС. Чекаємо. Спасибі ОНК і всім”, - написала Прусенкова.

Громадянин Узбекистану Худоберді Нурматов, що працює позаштатним кореспондентом “Нової газети” під псевдонімом Алі Феруз, був затриманий 16 березня в Москві. За словами головного редактора “Нової газети” Дмитра Муратова, це було зроблено на вимогу узбецької сторони. Нурматов виїхав в Росію кілька років тому, після того як його намагалися вербувати узбецькі спецслужби.

Як зазначив Муратов, біографія Нурматова раніше була досконально перевірена МВС Росії, і за два роки роботи в редакції до нього не було ніяких претензій. Муратов категорично відкинув усі підозри, висунуті правоохоронними органами щодо кореспондента. За його словами, газета “залучила адвокатів, щоб перешкодити його екстрадиції до Узбекистану і домогтися того, щоб він залишився в Росії”.

Як повідомляє Радіо Свобода, Нурматов навчався в Росії, а юність провів в Узбекистані, де вів громадську діяльність і звідки змушений був виїхати через тиск з боку влади, повідомила прес-секретаря видання Надія Прусенкова.

Вона також розповіла, що у журналіста “складна ситуація з документами” - він просив російську владу про статус біженця з Узбекистану і отримав відмову, яка пізніше була скасована рішенням суду.

Фото - Нова газета

Liked the article?
Help us be even more cool!