ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затриманого оператора Spilno.tv підозрюють у постачанні пального для «коктейлів Молотова»

20.01.2014, 12:26

Затриманого на автозаправці оператора онлайн-телебачення «Спільнобачення» Володимира Карагяура підозрюють у постачанні бензину  для виготовлення вибухових сумішей, які використовувались мітингувальникими під час протистояння із правоохоронцями 19 січня на вулиці Грушевського у Києві. Про це «Телекритиці» повідомила член команди онлайн-телебачення Богдана Бабич.

За словами Бабич, Карагяур був відповідальний за роботу генераторів «Спільнобачення» і поїхав на заправку, щоб забезпечити їх пальним.

«Йому шиють статтю, яка потягне на 10 років за участь у масових акціях. Його підозрюють у тому, що він нібито постачав бензин для пляшок з сумішшю, хоча він їхав на заправку, щоб забезпечити пальним генератор "Спільнобачення"», - розповіла Богдана Бабич.

Також Бабич повідомила, що загалом за минулу ніч під час зйомок на Європейській площі і вулиці Грушевського у Києві постраждало п'ять журналістів та операторів «Спільнобачення».

«Галині Садомцевій серйозно порізано ногу уламком гранати, вчора рану зашили. У Антона Бережного пошкоджено руку, куля пройшла в палець, також він отримав численні поранення, на тілі багато гематом. У нашого колеги зі Львова Яна Фалькевича уламком гранати розсікло брову», - розповіла представниця «Спільнобачення».

За словами Бабич, серйозно постраждав ще один оператор «Спільнобачення» Анатолій Лазаренко, який був обстріляний, у нього на тілі утворилось багато гематом.

Постраждала і сама Богдана Бабич. За її словами, вона отримала «незначне поранення ноги» від розриву гранати. Пізніше в коментарі ІМІ вона повідомила, що резинова куля поцілила їй в руку. "Знаходилась я на передовій і стрімила, жилет преса змушена була зняти, бо було очевидно, що беркут цілеспрямовано відстрілював журналістів-стрімерів. На нозі була гематома, на руці -синець. До лікарів не зверталась, обійшлася своїми ліками", — розповіла Бабич.

Також Богдана Бабич додала, що всі журналісти «Спільнобачення» надихались димом та газом.

Нагадаємо, Володимира Карагяура міліція затримала вранці 20 січня. Його доправили до Дніпровського РУВС Києва. Представники каналу просять юристів про допомогу.

Як йдеться на сайті МВС, слідчими ГУМВС України в м. Києві відкрито кримінальне провадження за ст. 294 (Масові заворушення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років.

Liked the article?
Help us be even more cool!