ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Заступник мера Полтави вимагає від "Кола" спростування інформації та 100 тис. грн

18.05.2017, 13:47

12 квітня перший заступник Полтавського міського голови Михайло Шевченко подав до Київського районного суду Полтави позов про захист честі, гідності, ділової репутації та стягнення моральної шкоди проти газети “Коло” в особі видавця Тетяни Цирюльник, повідомляє Громадське ТБ Полтава.

Посадовець вимагає спростувати інформацію, подану в матеріалі “Перший заступник мера Полтави: “Я говорил, надо было брать больше людей, чтобы размазать это быдло по асфальту”, яку на сайті “Коло” було опубліковано 6 квітня.

“Редакції видання “Коло” стало відомо, що тітушок з охоронної фірми “Скорпіон” рекомендував ФОП Степаненко найняти перший заступник мера Полтави Михайло Шевченко. Джерело, яке побажало залишитись невідомим, процитувало слова пана Шевченка: “Я же говорил этим дебилам (забудовникам - авт.),  что надо было взять больше людей (тітушок - авт.) чтобы размазать эту мразь по асфальту. Ідеться про вчорашні сутички біля газетної арки, де пролилась кров”, - йдеться у матеріалі “Кола” від 6 квітня.

Завдану моральну шкоду Шевченко оцінив у 100 000 грн.

Попереднє засідання у даній справі відбулося у суді 17 травня, повідомляє “Полтавщина”. На судовому засіданні була присутня представник позивача - Вікторія Пономаренко, сам Михайло Шевченко не з’явився. Сторону відповідача газети “Коло” в особі видавця Тетяни Цирульник також представляли адвокати.

Судове засідання проводила суддя Олена Миронець з метою визнання позову відповідачем та додання сторонами клопотань. Адвокат Михайла Шевченка подала клопотання про витребування доказів. У клопотанні позивач попросив відповідача розкрити “джерело”, яке надало інформацію щодо слів Шевченка стосовно подій біля арки газетного ряду. Суд відмовив у задоволенні цього клопотання.

Сторона відповідача внесла клопотання з проханням відмовити позивачу в задоволенні позивних вимог, оскільки останні адресовані газеті “Коло”, яка є друкованим засобом масової інформації, а позивач не довів факту видання друкованим ЗМІ будь-якої інформації, про яку йдеться у позивній заяві щодо відповідача.

Сторона відповідача зазначила, що інформація, яку Шевченко вважає наклепом, розміщена на електронному ресурсі (сайті), відповідальність за розміщення цієї інформації несе особа, яка її розмістила чи власник сайту. Наразі позивач не встановив особу власника сайту. Тобто позов має бути адресований саме до власника сайту, а не до друкованого засобу масової інформації газети “Коло”, вважає захист відповідача.

За словами судді Олени Миронець, щодо вищезгаданого клопотання, суд на попередньому засіданні такі питання не вирішує. Позивач має право визначатися з колом осіб, які є відповідачами у справі.

Тому суд вирішив призначити справу до розгляду по суті на 7 червня.

“Замість того, щоб визнати свою вину і сказати звідки вона взяла наклеп на мене, Тетяна Цирульник продовжує брехати. Портал і друковане “Коло” не мають відношення одне до одного? Саме тому вона рекламує сайт на своїй сторінці, а у газеті серед контактів вказане посилання на сайт. Позиція “я не я і хата не моя” - це неповага до своїх читачів та суду, – цитує “Полтавщина” позицію Михайла Шевченка.

Тетяна Цирульник прокоментувала також: “Цим позовом займаються найняті мною адвокати, вони, сподіваюсь, розуміють свою роботу і виконують її так, як вважають за потрібне. Якщо пан Шевченко вирішив перевести справу до суду, то нехай фахівці й займаються юридичними тонкощами. А моя позиція залишається незмінною – я готова відповідати за все, що пише моє видання”.

Фото - "Коло", Громадське ТБ Полтава

Liked the article?
Help us be even more cool!