ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Захист оскаржив арешт азербайджанського журналіста Гусейнова в Києві

23.10.2017, 14:11
Фото - Facebook Fikret Huseynli, РБК-Україна

Захист азербайджанського опозиційного журналіста Фікрата Гусейнова (Гусейнлі) подав апеляційну скаргу на рішення Бориспільського міськрайонного суду про тримання журналіста під вартою протягом 18 днів. Про це Радіо Свобода повідомив адвокат журналіста Дмитро Мазурок.

“Тільки-но з суду. Зареєстрували апеляцію, чекаємо, коли розпишуть суддю і призначать розгляд справи”, – повідомив він.

За словами адвоката, скаргу подали до Апеляційного суду Київської області. Призначення дати розгляду справи адвокат очікує протягом трьох днів.

У Генпрокуратурі України заявили виданню, що екстрадиційна перевірка у справі триває.

Як повідомляв Дмитро Мазурок, захисники журналіста і представники посольства Нідерландів провели міграційну перевірку і з’ясували, що Фікрат Гусейнов у Нідерландах отримав політичний притулок.

Сам журналіст усі звинувачення пов’язує з професійною діяльністю і констатує: якщо українська влада видасть його Азербайджану, там його очікує смерть.

Як повідомляв ІМІ, 14 жовтня вранці в аеропорту “Бориспіль” був затриманий журналіст з Азербайджану Фікрат Гусейнов, який є співробітником “Туран ТВ” і газети “Азалдиг”.

У Держприкордонслужбі причиною затримання назвали те, що Гусейнов перебуває у базі розшукуваних осіб Інтерполу. Азербайджан звинувачує його у шахрайстві.

17 жовтня Бориспільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід журналісту, громадянину Нідерландів Фікрету Гусейнлі (Фікрету Гусейнову), який був затриманий в аеропорті “Бориспіль” у Києві на вимогу Азербайджану, у вигляді 18 діб арешту. Нині журналіст перебуває під вартою в київському СІЗО.

Фікрат Гусейнов уже отримав громадянство Нідерландів і співпрацює із опозиційним телеканалом “Туран”, що транслюється з-за кордону.

Liked the article?
Help us be even more cool!