ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Японський чиновник звільнився після звинувачень в домаганнях до журналістки

19.04.2018, 13:35
Фото - Reuters

В Японії 18 квітня зі своєї посади пішов високопоставлений чиновник Міністерства фінансів Джунічі Фукуда, якого звинуватили в сексуальних домаганнях до журналістки, повідомляє ВВС.

Джунічі Фукуда відкидає всі звинувачення, що з'явилися в місцевому журналі. Видання запевняє, що у нього є докази винуватості політика.

Інформацію зі звинуваченнями в домаганнях Фукуди до журналістки першим опублікував журнал Shukan Shincho. Кілька днів тому видання опублікувало аудіозапис, на якому, як воно стверджує, звучить голос політика, який говорить, зокрема: “Можна тебе обійняти?” і “Чи можна помацати твої груди?”.

Фукуда пообіцяв відстоювати свою невинуватість. Він сказав, що пішов з посади, бо не хотів порушувати роботу в Міністерстві фінансів, яке вже зіткнулося з серйозною ситуацією.

До відставки Фукуди профспілка газетних журналістів випустила заяву, закликавши краще захищати жінок на робочому місці.

“Журналістки були змушені страждати мовчки, незважаючи на принизливе і жахливе ставлення до себе. Багато журналісток змушені миритися з образливими зауваженнями сексуального характеру, обіймами за стегна і плечі. При цьому вони можуть лише прибрати руки (кривдника) і мовчки покласти їх на його коліна, зі страху зіпсувати відносини між тими, у кого вони беруть інтерв'ю, і своїми редакціями”, – йдеться в заяві профспілки.

Міністерство фінансів Японії потрапило під шквал критики після того, як його звинуватили в підробці документів з метою захистити прем'єра Сіндзо Абе від звинувачень в кумівстві.

Liked the article?
Help us be even more cool!