ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Видворена з України журналістка "Росія 1" навигадувала про заборону російської мови

18.08.2017, 15:56
Фото - "Детектор медіа"

Журналістка телеканалу “Росія 1” Тамара Нерсесьян, яку СБУ 15 серпня видворили з України, заявила в ефірі каналу “Росія-24”, що в Україні заборонили російську мову у ЗМІ та публічних місцях, а безвізовий режим із країнами ЄС насправді не спрощено, повідомляє Радіо Свобода.

В ефірі російського каналу Несесьян повідомила про подробиці видворення. Окрім розповіді про допит в CБУ і те, як, за її словами, їй довелось переходити кордон вночі пішки, Несесьян розповіла про ситуацію в Україні.

Так, журналістка озвучила низку тверджень, не посилаючись на жодне дослідження чи будь-які інші докази: закони, свідчення чи соціологічні опитування.

“Мені здається, переважна більшість населення – відсотків 90, проти чинної влади, проти їхньої політики, а зокрема – проти антиросійських дій, проти русофобський дій. Це і заборони російських книг, заборони російської мови в засобах масової інформації та в публічних місцях. Звичайно, люди проти, особливо в російськомовному Києві, де практично все населення говорить російською, в сім’ях спілкуються російською, а дітей у школах змушують читати Пушкіна в перекладі”, – заявили видворена з України журналістка.

Також Несесьян висловилася і на тему безвізового режиму між Україною та країнами Євросоюзу. “У зв’язку із запровадженням так званого безвізового режиму... Насправді він ніяк не спрощений, всі ті ж документи просто потрібно показати вже на кордоні. Тільки якщо раніше ви отримували візу, і вже з упевненістю їхали за кордон, то зараз ви на свій страх і ризик їдете за кордон і вам можуть відмовити у в’їзді прямо на кордоні”, – сказала вона.

Нагадаємо, у 2017 році Верховна Рада ухвалила закон, який запроваджує на телебаченні обов’язкові квоти передач і фільмів українською мовою: 75% для загальнонаціональних і регіональних телеканалів, 60% – для місцевих телеканалів, 75% – для програм новин. Закон про мовні квоти на телебаченні набуде чинності 13 жовтня. А від осені минулого року почали діяти мовні квоти на радіо.

Liked the article?
Help us be even more cool!