ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВВС знову звернулася до ООН через переслідування своїх співробітників в Ірані

12.03.2018, 10:42
Фото - Радіо Свобода

Британська телерадіокомпанія ВВС знову звернулася в Організацію Об’єднаних Націй із закликом захистити права журналістів компанії та їхніх родин на тлі ескалації переслідувань з боку іранської влади. Про це 12 березня заявив генеральний директор BBC Тоні Холл, повідомляє Радіо Свобода.

“BBC приймає безпрецедентний крок, звертаючись до Організації Об’єднаних Націй, тому що наші власні спроби переконати іранську владу припинити переслідування були повністю проігноровані”, – сказав Тоні Холл.

Він зазначив, що протягом останніх дев’яти років покарання журналістів Перської служби BBC і їхніх сімей лише погіршилося.

“Мова йде не тільки про BBC, ми не єдина медіа-організація, яка зазнавала переслідувань або була змушена йти на компроміс при роботі з Іраном”, – сказав Хол, додавши, що йдеться про фундаментальні права людини.

Найближчими днями журналісти ВВС виступлять на сесії Ради з прав людини, щоб закликати держави-члени вжити заходів щодо захисту своїх співробітників і забезпечити їхнє право на вільне вираження думки.

У ВВС нагадали, що “заклик до негайних дій” від імені перського персоналу передали ще торік у жовтні на ім’я спецдоповідачів ООН Девіда Кайє та нині покійної Асми Джахангір.

Також у телерадіокомпанії нагадали, що в 2017 році переслідування загострилося, коли іранська влада розпочала кримінальне розслідування, стверджуючи, що робота журналістів Перської служби BBC була “злочином проти національної безпеки Ірану”. Це супроводжувалося судовою забороною на заморожування активів 152 осіб з нинішнього і колишнього персоналу ВВС. Йшлося також про заборону журналістам і їхнім сім’ям купувати або продавати свої будинки та інше майно в Ірані.

BBC запустила свою Перську службу, яка мовить з Лондона, у 2009 році.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2017 року влада Ірану заморозила на території країни неліквідні активи 152 співробітників і екс-співробітників британської телерадіокомпанії ВВС.

25 жовтня 2017 року британська телерадіокомпанія ВВС звернулася зі скаргою до ООН через заморожування Іраном активів понад 150 людей, пов’язаних із перською службою мовника.

Liked the article?
Help us be even more cool!