ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Влада Туреччини видала ордери на арешт десятків журналістів. Деякі вже затримані

10.08.2017, 13:52

Сьогодні, 10 серпня, під час чергових рейдів у Стамбулі (Туреччина) поліція провела численні арешти серед представників ЗМІ. Під арешт вже потрапили дев'ятеро журналістів. Про це повідомляє DW з посиланням на dpa.

Серед заарештованих перебуває й редактор критичної до уряду газети Birgün. За інформацією державного новинного агентства Anadolu, ордери на арешт було видано на 35 співробітників турецьких ЗМІ.

Журналістам закидають причетність до руху, пов'язаного з ісламським проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого турецька влада звинувачує у спробі державного перевороту у липні 2016 року.

За інформацією телеканалу CNN Türk, журналістів звинувачують у використанні служби ByLock Messenger, де вони начебто обговорювали підготовку путчу. Рух Гюлена вважається в Туреччині терористичною організацією.

Через спроби державного перевороту торік турецька влада посилила переслідування можливих послідовників Гюлена. Через це тисячі людей були заарештовані, численні ЗМІ закриті, понад 100 тисяч державних службовців звільнено з роботи.

Загалом у в'язницях туреччини пребуває близько 160 журналістів та представників медіа. Серед них Деніз Юджель (Deniz Yucel), кореспондент німецької газети Die Welt, якого звинувачують у причетності до тероризму.

Liked the article?
Help us be even more cool!