ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вінницька облрада відмовилась продовжити оренду приміщення порталу "Власно"

29.09.2017, 12:34
Фото - Власно.інфо

28 вересня на сесії Вінницької обласної ради депутати відмовили у продовженні оренди інформаційному агентству “Медіа центр “Власно”. Депутати голосували двічі і двічі це питання не набрало необхідної кількості голосів. Вдруге з 53 депутатів “за” проголосували лише 34 народних обранці, повідомляє Vlasno.info.

Як пише видання, питання не повинно було виноситись на сесію облради. Напередодні на засіданні комісії з питань бюджету, фінансів та обласних програм депутати підтримали продовження оренди “Медіа центру “Власно”, і, згідно із регламентом, це питання мали розглядати на позачерговій сесії.

Проте, пише видання, голова облради Анатолій Олійник виніс його на чергову сесію, об'єднавши з питанням передачі майна комунальному підприємству “Вінниця облтеплоенерго” (питання № 34 – про передачу КАМАЗу з оперативного управління “Авторемонтної бази закладів охорони здоров'я” комунальному підприємству “Вінниця облтеплоенерго”).

“Комісія з питань комунальної власності не дала згоди на продовження оренди. Тому комісія зі свободи слова звернулась до керівництва облради, щоб знайти можливість поставити це питання на голосування. І ми домовились, що якраз у питання № 34 ми включимо третім пунктом продовження оренди “Власно”. Якщо ми не проголосуємо це питання, це буде означати, що ми відмовили їм у продовженні оренди. У договорі йдеться, що власник приміщень, тобто обласна рада, повинен визначитись зі своїм рішенням у період з 8 вересня до 8 жовтня. Якщо цього не зробити, то оренда буде продовжена автоматично. Але до 8 жовтня проведення сесії не передбачається”, – зазначив голова облради.

Голова комісії з питань свободи слова Тетяна Редько зауважила, що відмова у продовженні оренди може розцінюватись як зловживання з боку деяких наших депутатів та заявила про прямий тиск на засіб масової інформації. “Власно” – зареєстрований згідно чинного законодавства засіб масової інформації. На нього поширюються всі права і всі пільги. Вони справно платили за оренду, і якщо ми цього питання не приймемо, це буде означати тиск на пресу” - сказала вона.

Через деякий час після голосування у сесійну залу майже у повному складі прийшов колектив “Медіа-центру “Власно” з вимогою надати їм слово. Голова облради сказав, що вони можуть виступити у “Різному”, а поки що зможуть бути присутніми і послухати, як голосують депутати.

Однак керівниця медіа-центру Ольга Маліновська зауважила, що до кінця сесії, а залишилось ще майже двадцять питань порядку денного, депутати можуть розійтись, і це унеможливить переголосування їх питання. А коли мікрофон відмовили вмикати, Ольга Маліновська дістала гучномовець.

“Ви не даєте нам мікрофон, але у нас є свій. Ми вільна преса, і ви не зможете нам закрити рота. Ви зараз знищуєте ЗМІ, знищуєте інформаційну армію, яка займається розвитком громадянського суспільства та національно-патріотичного виховання. Тому ми зараз просимо від'єднати наше питання від якихось КАМАЗів. Ми просимо повернутись до нашого питання”, - сказала Маліновська.

Голова облради розцінив заяви колективу як тиск на облраду. Наполягання журналістів переголосувати їх питання закінчилось тим, що голова облради оголосив перерву, а потім закрив сесію.

Раніше видання повідомляло, що редакція займає два кабінети у приміщенні по вулиці Театральна, 14, і перебуває там з самого свого заснування. Як зазначає видання, громадська організація “Медіа-центр “Власно” (засновник інтернет-видання “Власно.інфо”) є неприбутковою, сплачує за оренду та комунальні послуги вчасно і не має порушень, як орендар, згідно з договором.

Термін дії договору оренди закінчився 8 вересня, про що повідомило Управління спільної комунальної власності листом ще 17 липня. “У разі бажання продовжити оренду даних приміщень, просимо в термін до 24 липня надати в управління звернення...” - йшлося у листі.

Як зазначає видання, організація виконала вимогу і 24 липня лист з проханням продовжити оренду надіслали в управління. “Цього можна було й не робити, адже пунктом 10.5 договору оренди передбачено, що якщо жодна зі сторін не заявила про бажання не продовжувати орендних відносин, то договір вважається пролонгованим автоматично”, - пише видання.

Видання пов'язує таке рішення з тим, що  писало про діяльність таких депутатів: Олександр Масленніков, Юрія Яремчука, Миколу Юрчишина, Тараса Кобця та Сергія Ткачука.

У коментарі ІМІ керівниця медіа-центру “Власно” Ольга Маліновська вважає, що депутати, про яких писало видання, намагаються його знищити. “Винуватці цієї проблеми - якраз ті депутати, які потрапили під пильне око наших журналістів, та сумнівні справи, які були висвітлені на нашому сайті та в газеті. І саме ці кілька депутатів намагаються нас знищити, зловживаючи своєю владою. Щойно постало питання продовження оренди, як усі, про кого ми писали, почали шукати причини, чому цього не робити. На сьогодні будь-який тиск на пресу та намагання знищити ЗМІ в умовах інформаційної війни ми вважаємо диверсією на користь ворогів нашої країни”, - сказала Маліновська.

Відео Володимира Романенка
Liked the article?
Help us be even more cool!