ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Відкрито справу за перешкоджання журналістам під час “закритої” сесії Дніпропетровської міськради

29.02.2016, 09:59

Cлідчий відділ Амур-Нижньодніпровського відділення поліції у Дніпропетровську за фактом перешкоджання журналістам, які не змогли 29 грудня 2015 року потрапити на виїзну сесію міськради, відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу. Про це йдеться у відповіді Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області на запит регіонального представника ІМІ.

Як йдеться у відповіді, за фактом звернення журналістки та директорки "9 каналу" Ольги Владімірової від 29 грудня слідчим відділом Амур-Нижньодніпровського відділу поліції в Дніпропетровську внесено відомості в ЄРДР за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу.

На звернення щодо відсутності реакції в Амур-Нижньодніпровському відділенні поліції повідомили, що відкрили провадження за ст. 259 (неправдиве повідомлення про загрозу). В міському відділі поліції повідомили, що журналістів не пропускали через повідомлення про замінування та потребу евакуювати людей, що знаходилися у будівлі.

На повторний запит ІМІ в поліції уточнили, що провадження за ст. 259 стосується неправдивого повідомлення про замінування будівлі, а недопуск журналістів вже розцінили як перешкоджання та відкрили відповідне провадження.

Як повідомляв ІМІ, 29 грудня 2015 року в Амур-Нижньодніпровському районному виконкомі Дніпропетровська на 6 ранку була скликана сесія, на яку більшість журналістів не змогли потрапити. Вони викликали поліцію через перешкоджання їхній професійній діяльності, проте співробітники на виклик не відреагували.

В поліції відкрили справу щодо

Liked the article?
Help us be even more cool!