ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Верховний Суд зобов’язав міграційну службу надати статус біженки журналістці Жанарі Ахмет - депутат

01.10.2018, 10:30
Фото - Фейсбук Світлани Заліщук

Верховний Суд України ухвалив 28 вересня рішення на користь журналістки Жанари Ахмет, яка втекла з Казахстану через переслідування та зобов’язав Державну міграційну службу надати їй статус біженки. Про це повідомила народний депутат Світлана Заліщук, інформує “Українська правда”.

“Київська прокуратура просила тримати її, з поганим здоров’ям, у Лук’янівському СІЗО, і влада планувала видати журналістку казахській владі, а суд першої інстанції таки з нею погодився... Завдяки увазі медіа, правозахисників та низці депутатів, Апеляційний суд випустив Жанару з Лук’янівки, а Верховний Суд України ухвалив рішення на користь Жанари і зобов’язав ДМСУ надати їй статус біженки”, - зазначила нардеп.

“Значить, її не посадять на Батьківщині за інакодумство і за журналістські тексти”, - додала Заліщук.

Як повідомляв ІМІ, 21 жовтня 2017 року журналістка і блогерка з Казахстану Жанара Ахмет була затримана на Київщині у зв’язку з розшуком по лінії Інтерполу.

Жанара Ахмет була змушена тікати в Україну з Казахстану в березні 2017 року. На батьківщині Ахмет звинувачується в шахрайстві, журналістка вважає справу політично мотивованою. У Києві Ахмет живе разом з сином та просить політичного притулку.

25 жовтня 2017 року Києво-Святошинський суд заарештував казахстанську журналістку Жанару Ахмет на 18 діб.

8 листопада 2017 року Апеляційний суд Київської області визнав незаконним рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області про тимчасовий арешт журналістки Жанари Ахмет з Казахстану.

22 листопада 2017 року Апеляційний суд м. Києва віддав на поруки народній депутатці Світлані Заліщук казахську опозиційну журналістку Жанару Ахмет.

6 квітня 2018 року в Окружному адміністративному суді міста Києва казахська журналістка Жанара Ахмет програла справу проти Державної міграційної служби (ДМС) Київської області, яка відмовила їй у статусі політичного біженця.

Журналістка подала апеляцію.

31 липня 2018 року Апеляційний суд Києва скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва про відмову казахській журналістці Жанарі Ахмет в оскарженні відмови Державної міграційної служби надати статус біженки.

Liked the article?
Help us be even more cool!