ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В УНІАН новий шеф-редактор. Попередній - Олександр Харченко - має намір судитися

16.05.2012, 04:23
Шеф-редактором інформаційного агентства УНІАН призначений Михайло Ганницький, який раніше виконував обов'язки заступника головного редактора. Головний редактор агентства Олександр Харченко переміщений на посаду головного редактора веб-сайту УНІАН, повідомляє УНІАН.
Михайло Ганницький з грудня минулого року також є шеф-редактором компанії «1+1 Інтернет», яка управляє інтернет-проектами групи «1+1», і з кінця 2011 року за сумісництвом працював в УНІАНі. До роботи у групі «1+1» він обіймав посаду головного редактора сайту segodnya.ua.
«Сподіваюся, що зі вступом Михайла на нову посаду, нам вдасться прискорити процес позитивних перетворень в агентстві, з тим, щоб зробити з нього прибуткову і впливову медіакомпанію на вітчизняному ринку. Першочергові завдання - наростити клієнтську базу передплатників агентства, поліпшивши якість і кількість ексклюзивних новин, які публікуються щодня, і підвищити відвідуваність веб-сайту unian.ua - для виконання цього завдання нам повинні допомогти досвід і знання Олександра Харченка, який тепер впритул займеться веб-ресурсом», - прокоментував кадрові перестановки генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий.
Як зазначив Ганницький, у ряді напрямків своєї роботи агентство дещо відстало від темпів розвитку ринку: «Мені здається, що більш ефективне використання наявних у компанії ресурсів дозволить закріпити за УНІАНом лідируючі позиції на українському медіаринку».
Сам Олександр Харченко не згоден з такими кадровими перестановками та вважає своє переміщення порушенням трудового законодавства, сказав він «Телекритиці».
«Мені вчора ввечері Вадим Осадчий запропонував звільнитися з посади головного редактора, я відмовився. І тоді він зачитав, що підписує наказ про моє переміщення в інший структурний підрозділ агентства», - розповів Харченко.
Наказ було підписано з формулюванням: «у зв'язку із необхідністю вдосоконалення системи подачі матеріалів для публікації на веб-сайті, підвищення якості роботи редакторів сайту, покращення інформативності та грамотності матеріалів, що публікуються, керуючись Ч.2. ст.32 Кодексу законів про працю Україну - наказую: Харченка Олександра Олександровича, головного редактора, перемістити з 15.05.2012 року в структурний підрозділ Веб-сайт УНІАН на посаду головного редактора».
«Я вперше почув про існування такої посади, у нашому агентстві ніколи такої не було, чим був вельми здивований. Я вважаю це пониженням у посаді, і потрібна моя згода на це відсторонення. За трактовкою ж генерального директора, це є переміщенням - ст. 32 Кодексу законів про працю України. На мій погляд, це абсурдно. Адже будучи редактором всього агентства, я впливав на стрічку новин, на всі проекти агентства. Після так званого "переміщення" моя компетенція буде зводитися до керівництва кількома людьми», - зауважив Харченко.
За законом (ч. 2 ст. 32 КзПП) не є переведенням і не потребує згоди працівника переміщення працівника на тому ж підприємстві, в установі, організації на інше робоче місце, в інший структурний підрозділ у тій же місцевості, доручення роботи на іншому механізмі або агрегаті у межах спеціальності, кваліфікації чи посади, обумовленої трудовим договором.
Також Харченко повідомив, що сьогодні, 16 травня, під час представлення на планірці Михайла Ганницького Вадимом Осадчим, він повідомив, що не згодний з наказом щодо себе і оскаржуватиме його в суді та органах прокуратури.
Харченко запропоновану йому зміну посади пов'язує зі своєю незгодою «робити сайт менш резонансним, з менш гострими публікаціями, з тим, щоб цей сайт був пересічний, який повідомляв різні новини - жовті, і напівжовті».
«А ми все-таки позиціонували себе як ЗМІ, яке пише об'єктивно. Після призначення Вадима Осадчого генеральним директором у нас було багато дискусій, про що не треба писати, що тут занадто критичні, опозиційні, що багато пишемо про Тимошенко, про Луценка, про афганців. А треба більше писати про трагедію Оксани Макар. ...Нас не надихає приклад "Газети по-киевски", яка була хорошим проектом, на наш погляд, а замість неї на сьогодні існує не зовсім адекватна заміна, дуже прикро, що на каналі "Сіті" оптимізація витрат була спрямована в першу чергу на те, що було вбито новини, які були не найгіршими в цій країні. Боюся, що попри красиву декларацію, УНІАН може стояти в цьому ряду, бо цензура в Україні зараз не у формі темників існує, а в такій м'якій таблоїдизації ЗМІ», - сказав Харченко.
Вадим Осадчий, коментуючи намір Олександра Харченка оскаржувати своє переміщення на іншу посаду, наголосив, що в компанії всі зміни відбуваються відповідно до чинного законодавства. Припущення Харченка про те, що це пов'язано з таблоїдизацією УНІАНу, він коментувати не став.
Liked the article?
Help us be even more cool!