ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні створили додаток для людей з вадами слуху

27.12.2017, 13:56
Фото - prleap.com

В Україні розробили додаток до смартфону, покликаний спростити комунікацію з людьми з вадами слуху в громадських місцях. Про це йдеться в сюжеті ВВС  Україна, повідомляє Media Sapiens.

Співзасновник та розробник додатку BeWarned, киянин Віталій Потапчук, народився із вадами слуху. Він зізнається, що найбільшу проблему в його житті становить спілкування з людьми. «Люди часто перепитують, нервують, не хочуть спілкуватися. Я розумію проблеми і психологію глухої людини, я на практиці з цим зустрічаюся», — сказав він.

Він переконаний, що розробка їхньої команди допоможе людям, що не чують або чують погано, отримувати різні послуги.

«Наприклад, глуха людина приходить в лікарню і бачить QR-код нашої програми. Цей код можна сканувати на свій смартфон і одразу спілкуватися. Коли я набираю щось на своєму смартфоні, людина бачить це на своєму в режимі реального часу. Людина, яка відповідає, може надиктувати [вголос] свою відповідь, а я бачитиму це в вигляді тексту. Це дуже просто, швидко й оперативно. У майбутньому я хотів би приходити в будь-яке місце: магазин, перукарню — і щоб там уже була програма для глухих. Це було б зручно з точки зору внутрішнього комфорту та самоповаги», — розповів Потапчук.

На його думку, використовуючи додаток, люди зможуть проявити відкритість та повагу до людей з вадами слуху.

Сьогодні BeWarned стає дедалі популярнішим не лише в Україні, а й за її межами. Творці додатку пропонують використовувати його різним бізнесам: медичним установам, кафе, банкам, готелям, магазинам тощо. Все, що потрібно для роботи додатку, — QR-рідер. BeWarned доступний для безкоштовного скачування в для Android та iOS.

Liked the article?
Help us be even more cool!