ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В центрі Києва побили журналістів Громадського телебачення (ОНОВЛЕНО)

29.11.2013, 11:55

Біля Маріїнського парку побили журналістів Громадського телебачення Дмитра Гнапа і Якова Любчича. Їм також розбили камеру і забрали флешку з матеріалами. 

Пізніше у прямому ефірі hromadske.tv Дмитро Гнап із закривавленим обличчям розповів, що на них напало близько 20 людей після того, як вони почали знімати тих, хто йшов на альтеративний провладний анти-Євромайдан.

«Нас били двічі. Перший раз ми втратили камеру, ми повернулись до міліціонерів і попросили затримати нападників. Однак деякі міліціонери відмовились. Ми викликали оперативну групу. Далі, двоє міліціянтів — прапорщик та сержант — пішли з нами. Ми знімали усе на телефон. Підійшли до ватажків «тітушок», і ніхто не почав ховатись», — цитує Дмитра Гнапа "Телекритика".

Гнап зазначив, що після того, як ватажки «тітушків» закричали: «Вали ментов и забирай камеру», невідомі молодики почали бити і журналістів, і міліціонерів. «Міліціонерів, Якова та мене розвели у різні боки». За словами  Якова Любчича, після цього один з «тітушок» сфотографував побитих міліціонерів і пригрозив: «Зачем вы с ними пошли, завтра вас уволят».

Нападники вкрали також телефон журналістів Hromadske.tv.

Після інциденту Дмитро Гнап та  Яків Любчич вирішили не чекати приїзду міліції та «швидкої» і поїхали до студії Hromadske.tv. З редакції журналісти повторно викликали міліцію, а "швидка" забрала Гнапа у лікарню, де йому зашиватимуть розсічене обличчя.

Як повідомляє Українська Правда, на Європейську площу стікаються люди, звезені регіоналами на мітинг на підтримку курсу президента й уряду. В районі Маріїнського парку багато молодиків спортивної статури.

Liked the article?
Help us be even more cool!