ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В суді над Пукачем допитали Олену Притулу

25.04.2012, 01:05
Печерський суд переніс на 3 травня розгляд справи за обвинуваченням колишнього начальника департаменту зовнішньої розвідки Олексія Пукача в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомила представник вдови Гонгадзе Мирослави Валентина Теличенко.
У вівторок суд допитав головного редактора інтернет-видання "Українська правда" Олену Притулу.
За словами Теличенко, з того як Пукач поводився під час допиту свідка, він не кається в здійсненні злочину, а, навпаки, намагається переконати суд, що, убивши журналіста, він вчинив правильно.
можу сказати, що Пукач дотримується обраної раніше позиції, виходячи з того, які він ставив свідкові питання, тобто, що він скоїв вбивство журналіста, виходячи з міркувань порятунку України від "небезпечного шпигуна", який погрожував українській державності ", - сказала адвокат.
Вона також зазначила, що всього на судовому засіданні повинні були допитати 13 свідків, з них Притула була першою.
"Всі інші свідки є як колишніми, так і діючими працівниками розвідки, МВС", - підкреслила Теличенко.
Кого допитуватимуть 3 травня, Теличенко повідомити не змогла, оскільки ця особа є засекреченою.
Нагадаємо, 21 липня 2009 року було затримано і доправлено до Києва колишнього генерал-лейтенанта Олексія Пукача, який у 2000 році займав посаду начальника Головного управління карного розшуку МВС України, підозрюваного у знищенні документів, які свідчать про стеження за Ґонґадзе в травні-липні 2000 року.
У грудні 2010 року завершене розслідування кримінальної справи зі звинувачення О. Пукача в убивстві Ґонґа?дзе. При цьому з О.Пукача були зняті звинувачення у вчиненні цього вбивства на замовлення. Згідно з пред'явленими звинуваченнями, О.Пукач вчинив вбивство журналіста через особисті мотиви.
1-го квітня 2011 року Генеральна прокуратура України затвердила обвинувальний вирок у кримінальній справі за обвинуваченням Олексія Пукача за ч. 2 ст. 365, ч. 3 ст. 364 КК України та ч. 3 ст. 166 та п. п. "в", "і" ст. 93 КК України 1960 року.
"Досудовим слідством встановлено, що обвинувачений, будучи посадовою особою, на виконання наказів і вказівок міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка та інших посадових осіб, кримінальна справа стосовно яких розслідується в окремому провадженні, в травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження щодо громадського діяча Олексія Подольського та журналіста Георгія Ґонгадзе та 17 вересня 2000 року навмисне скоїв вбивство останнього", - повідомила ГПУ.
Справу спрямовано до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!