ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В СБУ повідомили, що вибух під "Еспресо" був організованим Росією замахом на нардепа

05.04.2018, 12:41
Фото - Фейсбук Оксани Блищик

Правоохоронці з'ясували, що вибух біля телеканалу “Еспресо” минулого року в Києві був замахом на життя народного депутата Ігоря Мосійчука. Про це повідомили на брифінгу 5 квітня перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко та заступник голови СБУ Віктор Кононенко, повідомляє “Українська правда” з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“З урахуванням отриманої інформації, саме Мосійчук був їм потрібен”, - сказав Павло Кононенко.

“Організатор – представник Головного управління Генштабу РФ”, - додав Віктор Кононенко.

Як повідомили “Українській правді” в СБУ, за підозрою у виконанні теракту затримано чоловіка на ім'я Михайло М'ятних, його вже арештували.

Ще двох виконавців оголошено в розшук. Це уродженець Азербайджану Олександр Григорян та уродженець Волині Ігор Лисак. Зараз вони перебувають у Росії. Їм повідомлено про підозру заочно.

Як повідомляв ІМІ, 3 квітня голова СБУ Василь Грицак повідомив про затримання особи, яку підозрюють в організації вчинення терористичного акту біля телеканалу “Еспресо” у жовтні 2017 року.

25 жовтня 2017 року у Києві біля будівлі телеканалу “Еспресо” стався вибух, у результаті якого поранення отримали народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

У результаті вибуху загинуло двоє осіб – особистий охоронець нардепа, 31-річний старший сержант поліції Руслан Кушнір та колишній працівник МВС 36-річний Михайло Мормиль, який проходив повз на момент вибуху.

За фактом вибуху у Києві біля телеканалу “Еспресо” відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (теракт).

Прокуратура Києва розглядає однією з версій теракту біля будівлі телеканалу “Еспресо” замах на журналістів редакції.

Печерський районний суд Києва надав слідчим Головного управління СБУ доступ до зафіксованих телефонних перемовин одного із позаштатних помічників-консультантів народного депутата Ігоря Мосійчука. Особа перевіряється слідством на можливу причетність до вибуху біля офісу каналу “Еспресо”.

Liked the article?
Help us be even more cool!