ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В СБУ повідомили, що готові передавати до суду матеріали у справі Вишинського

25.09.2018, 15:36
Фото - Іван Антипенко/"День"

Служба безпеки України завершила досудове розслідування кримінального провадження відносно підозрюваного в державній зраді директора “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського. Про це повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, інформує LB.ua.

“На сьогодні можна говорити, що слідство стосовно нього завершено. Матеріали готуються для передачі в суд”, - сказав Кононенко.

Він зазначив, що у СБУ залишається низка питань до інших фігурантів його справи. При цьому додав, що “їм обов'язково буде повідомлено про підозру”, але не уточнив, коли саме і кому конкретно.

Як повідомляв ІМІ, 6 вересня Херсонський міський суд залишив під арештом обвинуваченого в державній зраді керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського ще на 60 діб, продовживши утримання під вартою до 4 листопада. Сторона захисту подала апеляційну скаргу на продовження строку арешту Вишинському.

15 травня зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі “РІА Новини Україна” та затримала керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

15 травня заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що СБУ проводить п’ять санкціонованих обшуків у справі “РІА Новини Україна” через наявну оперативну інформацію про цілеспрямовану діяльність Росії на проведення підривної інформаційної діяльності проти України.

Вишинський отримав завдання про проведення підривних інформаційних акцій в Криму, а пізніше – про підтримку “ДНР” та “ЛНР”. У нього були знайдені державна нагорода РФ “За повернення Криму” та російський паспорт.

15 травня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження, відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!