ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Росії на каналі РБК ввели "стоп-листи" експертів, у яких не можна брати коментарі

21.08.2017, 15:58
Фото - Медуза

Керівництво російського телеканалу РБК ввело для журналістів “стоп-листи” експертів, які не можуть давати коментарі, а також зобов'язало журналістів показувати перед відправкою всі запити на коментарі до органів влади і звітувати про свої сторінки в соцмережах. Про це повідомляє “Дождь” з посиланням на співробітників холдингу РБК.

Так, минулого тижня нова керівниця продюсерської служби телеканалу РБК Христина Філіпповська оголосила колективу, що чекає від всіх списки експертів з внутрішньої і зовнішньої політики, а також із силових структур.

Вона пояснила, що зробить зведений список, який скорегують: внесуть якихось спікерів, а якихось приберуть. Надалі можна відходити від цього списку, підкреслила Філіпповська, додавши, що тим експертам, “хто буде в стопі”, не можна дзвонити “ні за яких умов”. Всіх нових експертів необхідно узгоджувати з керівництвом, додала вона.

У зведеному списку контактів експертів, копія якого є у “Дождя”, є телефони експертів з позначками “дуже хороший”, “можна, але акуратно”, “тільки за погодженням із Штейнбухом”.

Наприклад, у контакту ветерана спецпідрозділу “Вимпел” Анатолія Єрмолина стоїть позначка “ЕХО МОСКВИ!!!! Біла стрічка”, у політолога, журналіста Дождя Костянтина Еггерта - “обережно”, у прокремлівського політолога Олексія Чеснакова - “дуже хороший!!!”, а у полковника ФСБ у відставці Володимира Тихоненка - “строго за погодженням із Штейнбухом!!!!!”.

Як пише видання, Олексій Штейнбух перейшов на РБК слідом за новими керівниками каналу і очолив нещодавно створений на телеканалі аналітичний відділ. До цього Штейнбух працював військовим кореспондентом на ВГТРК, де вів програму “Радбез”.

Ще одне нововведення, про яке оголосили колективу телеканалу, - необхідність надіслати керівництву посилання на свої сторінки в соціальних мережах Facebook і Вконтакте. Якщо журналісти не мають в соцмережах, їх зобов'язали в них зареєструватися.

У свою чергу Христина Філіпповська заявила, що не давала таких розпоряджень, і ніяких “стоп-листів” на каналі немає.

Liked the article?
Help us be even more cool!