ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ОРДО запровадили класифікацію журналістів за різнокольоровими списками

18.09.2017, 13:01
Скріншот з відео

Терористи ОРДО запровадили механізм класифікації журналістів за різнокольоровими списками: до “жовтого” занесені співробітники нейтральних до терористів ЗМІ, до помаранчевого – ті, за якими має стежити так зване “МГБ”, до червоного - ті, кого бойовики планують депортувати або затримати. Про це розповідається в сюжеті Общественного телевидения Донбасса (ОТВД), повідомляє “Детектор медіа”.

Як зазначено в сюжеті, усе це зроблено з однією метою - контролювати інформаційний простір і закріпити цензуру.

Мабуть, у червоному списку виявився в травні і донецький блогер Станіслав Асєєв (Васін), доля якого і зараз достеменно невідома, наголошується в сюжеті.

Ще один блогер зі списку бойовиків – луганчанин Едуард Неделяєв з Луганська, якого засудили до 14 років позбавлення волі за повідомлення в Telegram.

Третій приклад - Геннадій Беницький, теж із Луганська, його теж терористи підозрювали в низці «злочинів», зокрема поширенні екстремістських матеріалів і шпигунстві на користь України. Беницького утримували з листопада 2016-го по березень 2017 року, згодом відпустили.

Як повідомляв ІМІ, 8 вересня представниця України у Тристоронній контактній групі у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що представники ОРДЛО підтвердили наявність імені журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) у списках на обмін.

21 листопада 2016 року у Луганську бойовики так званого “Міністерства державної безпеки “ЛНР” затримали місцевого проукраїнського блогера Едуарда Нєдєляєва (нік Edward Ned), який на своїх сторінках у соцмережах писав про життя міста.

28 липня 2017 року так званим “військовим судом “ЛНР” блогеру Едуарду Неделяєву винесено вирок – 14 років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!