ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В одному з районів окупованого Донецька можна дивитися український обласний телеканал

20.01.2017, 12:01

Телеканал “ДоТеБе” (Донецька регіональна дирекція НТКУ) запрацював у Пролетарському районі окупованого так званою “ДНР” Донецька. Про це повідомив заступник виконавчого директора філії НТКУ “Донецька регіональна дирекція” Ілля Суздалєв на своїй сторінці у Фейсбук та підтвердив інформацію представниці ІМІ у Донецькій області.

За його словами, дуже важливо, що тепер в Донецьку люди матимуть змогу дивитися регіональний український телеканал “і знати, як та чим живе українська (за фактом) частина Донецької області”.

Із чим саме слід пов’язувати покращення передачі сигналу цього обласного каналу на тимчасово непідконтрольні території достеменно не відомо, адже факторів впливу багато, повідомив представниці ІМІ Юлії Гаркуші Ілля Суздалєв.

“Важко сказати насправді, раніше на самому півдні міста також можна було дивитися - вежа з Волновахи добивала. Взагалі на розповсюдження сигналу впливає багато чинників - це рельєф, потужність та інше. На жаль, такі випадки, можна сказати, є поодинокі. Люди натикаються на “ДоТБ”, адже не знають, що канал веде мовлення у окупованому Донецьку. Не знають, що можна шукати і знаходити”, - написав Суздалєв.

Разом із “ДоТебе” мешканці Донецька зможуть дивитися також новинні програми деяких міжнародних ЗМІ, зокрема це Радіо Свобода та “Настоящее Время” (суспільний інформаційний проект Радіо Свобода та “Голосу Америки”, що тепер виріс до розмірів окремого телеканалу, із 24-годинним циклом мовлення). Адже обласне телебачення, окрім всього, ретранслює програми саме цих закордонних телеканалів, а також програми деяких українських регіональних телеканалів.

Як повідомляв ІМІ, Кабінет Міністрів ухвалив рішення до квітня вжити заходів для збільшення доступу до інформаційних продуктів України та світу на підконтрольних територіях Донецької і Луганської областей. Відповідна норма міститься в Плані заходів щодо реалізації деяких принципів державної внутрішньої політики у відношенні непідконтрольних владі України районів Донецької та Луганської областей.

Фото з Фейсбука Іллі Суздалева

Liked the article?
Help us be even more cool!