ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі затримали двох підозрюваних у побитті журналістки

23.10.2017, 11:35

В Одесі 19 жовтня правоохоронці затримали двох чоловіків, підозрюваних у нападі в червні цього року на відому активістку, журналістку Світлану Підпалу. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Головне управління Національної поліції в Одеській області.

За словами начальника ГУНП в Одеській області Дмитра Головіна, підозрюваних встановлено й затримано в результаті цілого комплексу проведених слідчо-розшукових дій.

“Також встановлено всі обставини, пов'язані з цим нападом. Це було справою честі для правоохоронців Одеси”, - підкреслив Головін.

Підпала є активною учасницею незалежного розслідування, яке проводить громадська комісія “Група 2 травня”, створена в 2014 році після масових заворушень, що призвели до загибелі 48 осіб. Вона також бере активну участь у різних акціях протесту, спрямованих проти знищення зеленої зони та забудови узбережжя Чорного моря в Одесі.

Як повідомляв ІМІ, 24 червня в центрі Одеси посеред дня двоє невідомих побили місцеву журналістку, блогерку “Думської”, екоактивістку Світлану Підпалу. Нападники заздалегідь підготувались до нападу. Один з них чекав біля мопеду, другий спочатку гукнув, а потім схопив Світлану за руку, обернув і забризкав їй обличчя з газового балончика. Потім заштовхав у кут арочного в'їзду і став бити кулаками по обличчю. Далі нападники зникли на мопеді в невідомому напрямку.

Підпала пов’язує цей напад зі своєю професійною діяльністю, оскільки телефон, рюкзак і гроші злочинців не цікавили.

В лікарні у Світлани Підпалої зафіксували закриту черепну мозкову травму, забій м'яких тканин і окістя лобної частини.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за 125 статтею КК України (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень).

Світлана Підпала пише на тему екології та захищає узбережжя від забудови. Є учасником рухів “Генпротест”, “Зелений лист”.

Liked the article?
Help us be even more cool!