ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі під час розгону мітингу тітушки побили журналістів "Укрінформу" та кількох телеканалів

19.02.2014, 17:53

19 лютого під час розгону сотнею тітушок мирного протесту в Одесі постраждали кілька знімальних груп, а також телевізійна техніка 5-го каналу, «Інтера», «Града», Нового каналу. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook журналіст і блогер «Телекритики» Зоя Казанжи. 

За її словами, під час інциденту розбито декілька телевізійних камер.

«Тітушки спеціально розбивали камери і цілеспрямовано били журналістів! Постраждали знімальні групи 5-го каналу, "Інтера", "ГРАДа", у них розбиті камери. Зламано палець у оператора "Інтера". Сильний удар по нозі отримав оператор Нового каналу» (ІМІ з'ясував прізвище оператора Нового - Ігор Казанжи.), - написала вона. 

Зоя Казанжи переконана, що це - війна. «Дві години назад, з благословення влади Одеси, біля Одеської облдержадміністрації, побили учасників мирного пікету. Дві сотні людей прийшли з плакатами і заявили свої вимоги до вдали - перестаньте вбивати своїх громадян!», - зазначила вона.

Також постраждав і фотокор агенції "Укрінформ" Андрій Новак. За його словами, «спочатку натовп людей у камуфляжній формі намагався прорватися у будівлю ОДА. Коли у них це не вийшло, вони почали бити мітингувальників - усіх підряд. Таке враження, що журналістів - передусім. Мене невідомий ударив битою по спині». 

«Коли почали усіх бити, у мене намагалися забрати камеру, а потім ударили битою по нозі», - сказав фотокор газети «Комсомольська правда» Максим Войтенко.

У важкому стані з розбитою головою відвезений в лікарню оператор ТК «Нова Одеса» Едуард Шендерович. Розбито три телекамери. Битою в живіт травмовано власного кореспондента Укрінформу в Одеській області Богдана Димовського.

Потім до обласної адміністрації під'їхали кілька автобусів, з яких висипали, одягнені в однакову чорну форму чоловіки, які почали бити мирних людей. «Двом учасникам пікету, хлопцям, розбили голови. Два мотоцикли байкерів з прапорами України, що були прикріплені до багажників, були розкурочені і розбиті. Це війна, люди», - пише Зоя Казанжи.

Люди у камуфляжній формі зникли в невідомому напрямі. Правоохоронці, що стояли на площі, не намагалися запобігти побиттю журналістів і не перешкоджали відходу бойовиків. Ніхто з політиків не узяв на себе відповідальність за акцію.

За даними джерел, молодчики, що напали на мітинг, є приїжджими. Автобуси, які їх привезли, належать одному з одеських АТП. У одному з коментарів під новиною про це побиття на сайті "Думская.нет" пройшла інформація, що найманці говорили молдавською мовою. 

Фото: "Думская"

 

Liked the article?
Help us be even more cool!