ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі назвали власників місцевих ЗМІ

15.09.2015, 16:58

Інститут масової інформації в партнерстві з “Телекритикою” за підтримки Чеського посольства в Україні провели круглий стіл на тему “Впровадження прозорості медіавласності: одеські реалії”. Розслідування щодо власників місцевих медіа презентувала Олена Васіна, кореспондент Слідства.інфо.

У заході брали участь виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк, заступник Посла Чеської Республіки в Україні Павел Бучек, медіаюрист Інституту масової інформації Роман Головенко, виконавча директорка “Телекритики” Діана Дуцик, журналістка “Слідство.інфо” Олена Васіна, експерт ІМІ Олена Голуб та одеські журналісти.

На круглому столі обговорили Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення» №1831 (доопрацьований), прийнятий Верховною Радою 3 вересня, презентували опитування споживачів щодо медіавласності всеукраїнських телеканалів та аналізували замовні матеріали в одеських друкованих ЗМІ.

Отже, найважливішою частиною круглого столу була презентація дослідження від Олени Васіної. За результатами розслідування стало зрозуміло, що найбільше ЗМІ має у своїй власності Сергій Ківалов. Це “Репортер” (сайт та телеканал), “Академія”, “Третій цифровий”, частка в каналі “Здоров’я”, радіостанція. Прямо прослідкувати юридичний контроль за цими медіа Ківалова не можна, адже в очільниках інші прізвища, але ці всі люди опосередковано пов’язані з ним: Могил Наталя Миколаївна, Писаренко Ганна Миколаївна (“Репортер”); знову Писаренко Ганна Миколаївна, Писаренко Тетяна Володимирівна, Мажаровська Катерина Володимирівна (“Академія”); знову Могил Наталя Миколаївна, Писаренко Анна Миколаївна, Мажаровська Катерина Володимирівна, Жолобов Олександр Львович (“Здоров’я”); Могил Наталя Миколаївна, Орехова Ірина Сергіївна, Черняк Ельвіна Василівна (“Третій цифровий”); несподівано Писаренко Тетяна Володимирівна, Писаренко Ганна Миколаївна, Афанасенко Євгеній Андрійович, Жолинь Валентина Вікторівна, Молдавський Леонід Семенович (Медіагрупа “ГЛАС” – телеканал “Глас”, “Плюс”, сайт “Одесит” та інші).

(Експертка ІМІ Олена Голуб)

На другому місці власник ЗМІ Олександр Козир, він є керівником телевізійного холдингу “Козир Діджитал”, до якого належать телеканали “А1″, “GTV”, “GNEWS”, “КТК”, а також, згідно рєєстру НацРади з телебачення та радіомовлення, він є директором “ТРК Здоров’я”, засновники якого ті  ж, що у ЗМІ Сергія Ківалова. Олена Васіна повідомила також, що не знайшла доказів впливу на медіа Козиря політиків, тому його телеканали є прикладом комерційної мережі.

Засновники телеканалу “ОК” – ООО “Агенство “Репортер” (Евсеєв Валерій Леонідович і Євсеєва Лариса Леонідівна), власники “ТавріяВ” Борис та Михайло Музальови та Орловський Іван Йосипович. Спільні власники цього телеканалу є і в телеканала “Одеса-медіа”, адже засновники його Красненко Володимир Іванович та “Телерадіокомпанія ІНТО-ТВ” (у засновниках Євсеєві та інші).

Одеський кризовий медіа-центр

Liked the article?
Help us be even more cool!