ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Держдумі РФ пропонують перевірити діяльність Радіо Свобода та "Голосу Америки"

17.03.2017, 11:37

Держдумі Росії пропонують прийняти протокольне доручення про перевірку діяльності Радіо Свобода і “Голосу Америки” на відповідність російському законодавству. Таку пропозицію озвучив на засіданні Держдуми 17 березня перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД Костянтин Затулін, повідомляє Інтерфакс.

“Пропоную прийняти протокольне доручення комітету з інформаційної політики і перевірити діяльність таких компаній, як Радіо Свобода і “Голос Америки”, які мають російську службу, на відповідність законодавству Російської Федерації”, - сказав Затулін.

Він зазначив, що такий крок є відповіддю на внесений сенатором США Джин Шагін законопроект про модернізацію реєстрації іноземних агентів і примусу до неї. “Сенатор прямо пояснює внесення законопроекту загрозою, яка існує з боку телеканалу Russia Tоdаy - спокусити американський народ російською пропагандою”, - сказав Затулін.

Як повідомляв ІМІ, 15 березня сенаторка від Демократичної партії Джин Шагін внесла законопроект, що надає Мін'юсту США додаткові повноваження для розслідування потенційних порушень американського законодавства телеканалом RT America, який фінансується російською владою.

У своєму законопроекті Шахін наполягає на виконанні закону про реєстрацію іноземних агентів. Вона вважає, що RT America і інші організації повинні представляти документи про джерела фінансування та зарубіжні зв'язки.

“У нас є вагомі причини вважати, що RT News координує з урядом Росії поширення дезінформації та підрив нашого демократичного процесу. Американська громадськість має право знати, чи це так. RT News публічно заявляла, що може уникнути наших законів, використовуючи компанії-прокладки, і настав час Мін'юсту провести розслідування. Мій законопроект надає повноваження необхідні для офіційного затребування у RT News документів та отримання відповіді на питання, на кого працює цей канал”, - йдеться у заяві на сайті Шагін.

Liked the article?
Help us be even more cool!