ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Українське радіо" буде змушене скоротити мовлення по всій Україні через недофінансування НСТУ

19.09.2017, 15:21
Фото - ngu.gov.ua

“Українське радіо” через недофінансування ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” буде змушене скоротити мовлення по всій Україні, а також у Криму і на Донбасі. Про це повідомив генеральний продюсер “Українського радіо” Дмитро Хоркін, йдеться на сайті “Українського радіо”.

“Недофінансування суспільного може поставити під загрозу мовлення на окуповані території Донбасу та Криму. Так, ми не зможемо проплатити енерговитратні середньохвильові передавачі і давати незаангажовану проукраїнську позицію громадянам, які проживають під окупацією. У зв’язку з недофінансуванням ми муситимемо і по всій Україні загалом скоротити обсяги мовлення. Відповідно, уряд позбавляє права платників податків почути Cуспільне радіо, яке вони утримують”, – сказав Дмитро Хоркін.

Як повідомляв ІМІ, 18 вересня правління ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” констатувало небажання влади профінансувати суспільне мовлення і виконати вимоги закону. Ситуацію з недофінансуванням НСТУ сприймає як спосіб ручного керування мовником напередодні виборчої кампанії.

У розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік зазначено, що фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії України становить 776 563,1 грн. Це вдвічі менше, ніж того вимагає Закон України “Про Державний бюджет України на 2016 рік”, де йдеться, що бюджет НСТУ має становити 0,2% видатків загального фонду Державного бюджету України за попередній рік.

8 вересня експерти Реанімаційного Пакету Реформ та організацій-партнерів, що супроводжують медіа-реформу, закликали Кабінет Міністрів у проекті держбюджету на 2018 рік передбачити фінансування ПАТ “НСТУ” в повному обсязі, гарантованому Законом “Про суспільне телебачення і радіомовлення”, тобто у розмірі 1 млрд 535 млн 367 тис. грн. Окрім мінімально гарантованих законом коштів, передбачити разове додаткове бюджетне фінансування на покриття витрат із обслуговування боргу ПАТ “НСТУ” перед Euronews SA, успадкованого суспільним мовником від колишнього державного телебачення.

Liked the article?
Help us be even more cool!