ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“UA:Суми” прийняв зауваження Незалежної медійної ради

19.01.2018, 15:15
Фото - UA:Суми

Редакція телеканалу “UA:Суми” (Сумська філія Національної суспільної телерадіокомпанії України) прийняла зауваження Незалежної медійної ради щодо порушення журналістами стандартів достовірності та збалансованості інформації. Редакція вжила заходів щодо більш ретельної перевірки та підтвердження фактів, що подаються в усіх матеріалах телеканалу. Про це йдеться в офіційній заяві телеканалу, опублікованій на сторінці каналу у Фейсбук.

“При трансляції випуску “Видавці коммайна” передачі “Під прицілом” телеканал “UA:Суми” припустився порушень професійних стандартів журналістики, а саме стандартів достовірності та збалансованості подання інформації, а також відділення фактів від припущень, відображених у статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

Стандарт достовірності передбачає, що кожен факт, наведений у передачі, має бути перевіреним та підтвердженим належними джерелами перевірки інформації. Протягом випуску зазначеної передачі верифікувати низку фактів із даних, представлених під час трансляції, неможливо чи маломожливо”, - йдеться у заяві.

Як повідомляв ІМІ, 19 січня Незалежна медійна рада заявила, що виявила порушення стандартів достовірності та збалансованості подання інформації, а також відділення фактів від припущень під час показу телеканалом “UA: Суми” випуску “Видавці коммайна” передачі “Під прицілом”.

Liked the article?
Help us be even more cool!