ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Запоріжжі суд дав два місяці домашнього арешту побитому і затриманому працівнику ОДТРК

29.01.2014, 16:41

28 січня побитому та затриманому при розгоні мітингу в Запоріжжі оператору відеомонтажу Запорізької обласної телерадіокомпанії Євгену Удовиченку Ленінський районний суд визначив запобіжну міру - два місяці домашнього арешту. Про це повідомляє запорізький сайт "061.ua", котрому про це розповів сам Удовиченко.

За словами Євгена, він був присутній при розгоні запорізького Майдану 26 січня і знімав події на камеру. До нього підбігли невідомі і почали бити із запитаннями: "Западенець"? "Бандерівець"? Вони відібрали камеру і документи, після чого він почув нові удари і крики: "Руки за спину!", - міліція завела хлопця до автозаку.

Удовиченко говорить, що в Ордженікідзевському райвідділку, куди його доставили, було біля 40-50 затриманих, а допиту він очікував до глибокої ночі. 

Йому інкримінують спробу захоплення адміністративного будинку, спротив співробітникам мілції і низку інших правопорушень. 

Окрім цього, оскільки - за словами журналіста, тітушки відібрали у нього камеру і рюкзак із документами, він не може довести факт насильства. 

У коментарі для ІМІ Євген Удовиченко підтвердив ці факти, зазначивши що готує апеляцію. 29 січня він зняв побої (має струс мозку і гематоми по тілу). Він уточнив, що перебував при розгоні мітингу з власної ініціативи ("Я розумів, що з нашої компанії там нікого не буде"), був із приватною камерою, і що викрадені документи до суду не знайшлися. 

"Ми намагалися схилити суд до того, щоб мене відпустили на поруки, але суд вирішив що я залишаюся суспільно небезпечним", - резюмував Удовиченко. 

ІМІ

 

Liked the article?
Help us be even more cool!