ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туркменістані заборонили секс, насильство і шкідливі звички на телебаченні

18.01.2018, 12:14
Фото - Радіо Азатлик

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов підписав закон, що забороняє показувати у фільмах та телепрограмах секс, насильство і шкідливі звички, повідомляє Радіо Азатлик.

Закон “Про телебачення і радіомовлення” Бердимухамедов підписав наприкінці минулого тижня. Закон також закликає створювати теле- і радіопрограми, що підвищують авторитет і позитивний імідж Туркменістану.

Один з пунктів закону вказує на “забезпечення захисту неповнолітніх осіб від поширення публічної інформації, що чинить негативний вплив на їх фізичний, розумовий або моральний розвиток, особливо пов'язаної з поширенням інформації порнографічного та (або) насильницького характеру та інформації, що заохочує шкідливі звички”. Також у законі зазначено, що заборона таких матеріалів обумовлена захистом національних інтересів.

Водночас у законі не вказано чітко, що мається на увазі під “шкідливими звичками” і хто це визначатиме.

Як пише видання, у Туркменістані всі види місцевих ЗМІ, та особливо телебачення, знаходяться у володінні і під жорстким контролем держави. Навіть контент каналів кабельного телебачення суворого цензурується і будь-які сцени кінофільмів, які цензори вважатимуть непристойними, вирізаються. Єдиним способом обходити держцензуру було супутникове телебачення, яке також стало недоступним туркменам.

Туркменістан посідає останні позиції в рейтингах свободи слова та преси. Так, в останньому рейтингу організації “Репортери без кордонів” ця країна посіла 178 місце з 180 країн за ступенем свободи преси.

Liked the article?
Help us be even more cool!