ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині 6 журналістів засудили до довічного ув’язнення у справі про спробу перевороту

16.02.2018, 16:19
На фото: Ахмет Алтан (зліва) та його брат Мехмет Алтан, фото - theguardian.com

Суд у Стамбулі засудив шістьох журналістів, обвинувачених у причетності до спроби перевороту в 2016 році, до довічного ув’язнення. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на турецькі ЗМІ.

Серед засуджених 16 лютого – колишній головний редактор газети Taraf Ахмет Алтан, його брат, журналіст і вчений Мехмет Алтан, а також журналістка Назлі Ілічак.

Представників ЗМІ звинуватили у зв’язках із релігійним діячем Фетхуллахом Ґюленом, який живе у США і якого Туреччина обвинувачує в організації спроби перевороту 15 липня 2016 року. Ґюлен усі звинувачення відкидає.

Журналістам висунули обвинувачення у замаху на конституцію Туреччини і членство у терористичній організації.

Братів Алтанів також обвинуватили у переданні закодованих повідомлень на телевізійному ток-шоу за день до спроби заколоту.

За офіційною версією уряду, внаслідок спроби перевороту загинули 248 людей – не рахуючи ще 24 загиблих підозрюваних учасників перевороту.

Після перевороту в Туреччині за умов надзвичайного стану арештували понад 47 тисяч людей за підозрами у причетності до перевороту чи й у зв’язках із громадсько-релігійним рухом, який свого часу заснував Ґюлен. Іще понад 100 тисяч людей, працівників державних і бюджетних організацій і установ, були звільнені з посад практично без можливості знайти іншу схожу роботу. Серед них найбільше освітян, правоохоронців, військових, учених і працівників судової системи.

Liked the article?
Help us be even more cool!