ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сумах жорстоко побили головреда "Панорами"

16.04.2014, 09:35

15 квітня пізно увечері у Сумах жорстоко побили у власному гаражі місцевого активіста та головного редактора газети “Панорама” Євгена Положія. Про це у себе на Facebook повідомила дружина Євгена Ганна Положій.

“Сьогодні 15 квітня, о 22:00  Євгена Положія жорстоко побили у власному гаражі. Він приїхав до дому, загнав машину в гараж, не встиг вийти з авто, як отримав удар по голові, його кинули на підлогу заламали руки і били, ліву руку зламали, відкритий перелом”, - написала Ганна.

Згодом Ганна уточнила, що Євгену вже зробили операцію. “Операцію зробили. Це не перелом, відкритий вивих, розірвані м'які тканини”, - написала вона та звернулась з проханням перевести Євгена в іншу лікарню. “Нейрохирург сказав, що є струс мозку і перелом орбітальноі кістки черепа (брова)”, - написала дружина Євгена.

Як повідомляють “Вести”, Ганна зазначила, що нападники діяли професійно і жорстко. “Просто прийшли, побили, кинули і пішли”, - сказала вона, додавши, що гроші, документи, телефон - все залишилося на місці.

На її думку, причиною побиття на 100% стала професійна діяльність її чоловіка.

“Всю зиму з початку Майдану ми відчували тиск, погрози. Мені з дітьми доводилося виїжджати на якийсь час. Він ходив з охороною, жив в редакції", - зазначила вона.

"Тоді нам погрожували більше "тітушкі" якісь. Зараз складно відповісти хто. Насолив він багатьом", - сказала Ганна.

"Не хочу робити різких заяв, але не виключаю, що це може бути пов'язано з якимись проросійськими справами. Можливо, починають розхитувати Сумську область. Не виключено", - заявила Ганна.

Як повідомила керівник ЦГЗ УМВС в Сумській області Ельвіра Біганова, на місце події виїхав начальник УМВС в Сумській області Анатолій Річкаль, його перший заступник Руслан Скрипник, в.о. начальник Сумського міськвідділу міліції Сергій Науменко, слідчі групи УМВС та міськвідділу, а також кінолог зі службовим собакою.

“Проводяться оперативні заходи, встановлюються особи, причетні до події”, - повідомила Біганова, повідомляє “Панорама”.

За її словами, подія внесена до Єдиного реєстру, вирішується питання про початок кримінального провадження за ч.2 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

Нагадаємо, Євген Положій був одним з організаторів сумського Майдану.

21 січня в Сумах журналісти підписали заяву щодо своєї незгоди із законами, ухвалених Верховною Радою України 16 січня, та разом із громадськими активістами пікетували облдержадміністрацію. Після цього Положій, який був одним із ініціаторів акції протесту, запропонував колегам не писати матеріали про Партію регіонів, обласну державну адміністрацію й обласне УМВС.

27 січня Євген Положій заявив, що через погрози, які він регулярно отримує, вже тиждень переховує сім'ю.

“Якщо зі мною або моєю родиною станеться щось погане, то всю відповідальність я покладаю на Партію регіонів в особі Ігоря Яговдіка, Олексія Мовчана і Юрія Перепеки та мера Сум Геннадія Мінаєва, що зав'яз у брудних оборудках із комунальним підприємством "Сумижитло”, - написав Положій.  

27 січня на сайті Сумського осередку Партії регіонів було опубліковано заяву, в якій вони зарахували до опозиціонерів та екстремістів кілька мешканців міста Суми, першим серед яких було назване прізвище головного редактора сумської газети «Панорама» Євгена Положія. У заяві “регіонали” попереджали «екстремістів» про відповідальність перед законом.

Фото - Fecabook Анна Положій

Liked the article?
Help us be even more cool!