ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Слов'янську викрали трьох іноземних журналістів, але згодом відпустили

22.04.2014, 11:06

21 квітня у Слов`янську (Донецька область) між 10 та 11-ю годиною викрали трьох журналістів - двох італійських журналістів Поля Гого і Коссімо Аттанасіо та білоруського журналіста газети “Новий час” Дмитра Галко. Про це з посиланням на інформацію самих кореспондентів на своїй сторінці у Facebook повідомив Денис Казанський, повідомляє Телекритика.

У них відібрали  документи, гроші та фототехніку.

“У Слов'янську годину тому сепаратистами були викрадені два італійських журналіста Поль Гого і Коссімо Аттанасіо, а також білоруський журналіст газети "Новий час" Дмитро Галко, які вели зйомку в місті. У журналістів відібрали документи, гроші та фототехніку, сидять в якомусь приміщенні. Інформація від них”, - зазначив Денис Казанський.

Через годину журналістів відпустили, згодом повідомив на своїй сторінці у Facebook Денис Казанський.

Як повідомляють “Вести” Дмитро Галко розповів про викрадення.

“Ці люди ніяк себе не називали, чи не представлялися. Перша група була одягнена в камуфляж і озброєна дивними речами, схожими на середньовічні мушкети. Потім нас втрьох запхали на заднє сидіння і відвезли на третій блокпост. Поставилися до нас дуже агресивно і недовірливо. Сказали, що повинні зв'язатися з командуванням, щоб визначити нашу долю”, розповів Галко.

Також він пояснив, у чому полягало агресивне ставлення: “Один з озброєних людей на блокпосту підскочив і наставив на нас автомат. Було дуже неприємно”. Журналісти провели там від 40 хвилин до години, після чого їх звільнили, але вже невдовзі затримали вдруге.

“Ми повернулися, хотіли потрапити в циганське селище. Але нас затримали вдруге, інші люди на іншому посту. Вони сказали: йдіть до міськради, отримуйте акредитацію, без цього ми вас не пропустимо”, - повідомив він.

Фото - Радіо Свобода, на фото - Дмитро Галко

Liked the article?
Help us be even more cool!