ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Швейцарії засудили громадянина за пропаганду ІД в соцмережі

12.02.2018, 12:18

Федеральна прокуратура Швейцарії винесла покарання громадянину країни у вигляді штрафу у 2000 франків (близько 1800 євро) і шести місяців тюремного ув'язнення умовно за пропаганду в соцмережі Facebook діяльності терористичної організації Ісламська держава. Про це повідомляє Ліга з посиланням на Le Matin.

Згідно з повідомленням, з травня по грудень 2016 року він ділився в соцмережі “численними відео і фотоматеріалами з пропаганди ІД”.

У його матеріалах були виявлені фотомонтажі із зображенням вершника ІД, атакуючого інших вершників з прапорами США, Німеччини і Швейцарії.

Федеральна прокуратура в своїй постанові вказала, що ця ілюстрація символізує війну, яку терористи ведуть проти цих держав, зазначає видання. В іншому своєму пості в соцмережі він залишив запис: “Вбивайте шиїтів”.

Також сказано, що в травні минулого року в його будинку проходив обшук. На допиті він сказав, що не поширював пропагандистські матеріали, а тільки переглядав їх. За його словами, він ставив під ними “лайки” тільки для того, щоб всі знали, що відбувається в Сирії і Іраку. У свою чергу, звинувачення переконане, що він діяв, “повністю усвідомлюючи незаконний характер терористичної організації ІД”.

За рішенням прокуратури, він також зобов'язаний оплатити витрати щодо розгляду даної справи в 4500 франків (понад 3900 євро).

Liked the article?
Help us be even more cool!