ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Севастополі на виборчих дільницях не дозволили перебувати журналістам і активістам

11.09.2017, 12:27
Фото - ТАСС

Журналістам і громадським активістам не дозволяли перебувати на виборчих дільницях у Севастополі без попередньої реєстрації. У місті 10 вересня відбулися вибори російського губернатора, повідомляє Крим.Реалії.

Як пише видання, біля дільниць чергували представники “самооборони”. Також повідомляється про велику кількість спостерігачів від КПРФ, при цьому багато міських відділень російський партій своїх представників не присилати.

Раніше речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца повідомила, що Київ не визнає російські вибори в анексованому Криму, вважаючи їх порушенням міжнародного права та законів України.

В анексованому Севастополі 10 вересня відбуваються вибори підконтрольного Кремлю губернатора міста. На цей же день призначено довибори одного депутата російського парламенту міста.

Також 10 вересня депутатів підконтрольних Кремлю місцевих рад обирають у п'яти населених пунктах півострова, включаючи Сімферополь. Будуть обрані депутати підконтрольного Кремлю кримського парламенту за двома мажоритарними округами – в окрузі №9 Войковського району Керчі й №12 – Ленінського району. Також заплановані довибори до п'яти місцевих рад. За підсумками недільного голосування повинні з'явитися нові депутати в російських міськрадах Сімферополя, Керчі, Бахчисарая, Щолкіно, а також у сільраді Донського.

На вулицях Севастополя напередодні виборів підконтрольного Кремлю губернатора міста, всупереч оголошеному «Дню тиші», залишилася велика кількість агітаційних білбордів.

Прес-секретар Європейської служби зовнішніх дій Майя Косьянчич 8 вересня повідомила, що ЄС не визнає виборів російського губернатора Севастополя.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

Liked the article?
Help us be even more cool!