ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У серпні ICTV та "Україна" стали лідерами серед розміщення "джинси"

11.09.2012, 00:32

У серпні ICTV та ТРК “Україна” стали лідерами серед розміщення суспільно-політичних матеріалів з ознаками замовності (або цензури) - по 34 матеріали у новинах. Про це йдеться у моніторингу дотримання професійних стандартів у роботі інформаційних служб українських телеканалів, який здійснюється громадською організацією «Телекритика», повідомляє Mediasapiens.


Третє місце посів Перший канал - 32 матеріали з ознаками замовності або цензури, четверте - “1+1” - 26, п’яте - Інтер - 24, шосте - Новий канал - 23, сьоме - СТБ - 22, восьме - 5-й канал -14.


На звітному тижні cерпня загальна кількість таких матеріалів трохи знизилася порівняно з липнем. Це може пояснюватися тим, що в серпні політичне життя країни трохи заспокоїлося. В «лідери» цього разу вийшли ICTV й «Україна». За рахунок того, що в серпні відчутно зменшилася кількість таких матеріалів на Першому каналі та «Інтері». Продовжує стабільно зростати кількість таких матеріалів на Новому каналі, йдеться у моніторингу.

Моніторинг проводився з 13 по 18 серпня.

Попри безумовну суспільну значущість мовної тематики, більшість телеканалів подавали інформацію про ухвалення облрадами південних і східних областей регіонального статусу російської мови надзвичайно лаконічно. В понеділок 13 серпня саме так – критично неповно і без дотримання балансу думок – про ухвалення цього рішення в Одесі повідомляли Перший канал, «1+1», «Інтер», СТБ, Новий канал, ICTV і «Україна». Хоча 5-й канал зробив із цього приводу сюжет, але слово в сюжеті було надано лише прихильникам регіональності російської – меру Одеси Олексію Костусєву і депутату облради Олексію Косьміну, йдеться у моніторингу.
 

Висвітлюючи перебіг суду з розгляду касаційної скарги Тимошенко щодо вироку в газовій справі, всі канали без винятку були поверховими, не озвучували суті аргументів касації.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!