ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сенаті США вимагають розслідувати діяльність Russia Today в країні

16.03.2017, 12:44

Сенаторка-демократ Джін Шагін внесла на розгляд Сенату законопроект, який вимагає у Мін'юсту США розслідувати можливі порушення російським міжнародним каналом RT закону, який визначає правила діяльності закордонних агентів на території Америки. Про це повідомляє Голос Америки.

“У нас є вагомі причини вважати, що RT News координує з урядом Росії поширення дезінформації та підрив нашого демократичного процесу. Американська громадськість має право знати, чи це так. RT News публічно заявляла, що може уникнути наших законів, використовуючи компанії-прокладки, і настав час Мін'юсту провести розслідування. Мій законопроект надає повноваження необхідні для офіційного затребування у RT News документів та отримання відповіді на питання, на кого працює цей канал”, - йдеться у заяві на сайті Шагін.

Також в заяві згадується нещодавня доповідь Дирекції національної розвідки (Director of National Intelligence) під назвою “Оцінка дій Росії та її намірів під час виборів у США”. У ній розвідка дійшла висновку, що посадовці RT News структурували дочірні організації (affiliate organizations) таким чином, щоб оминути вимоги американського закону про діяльність закордонних агентів у частині звітності.

Liked the article?
Help us be even more cool!