ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії журналіста "Нової газети" оштрафували за "незаконну трудову діяльність"

22.11.2017, 10:30
Фото - Радіо Свобода

Басманний суд Москви 21 листопада оштрафував на 5 тисяч рублів за звинуваченням у незаконній трудовій діяльності журналіста російського видання “Нова газета” Алі Феруза, повідомляє Радіо Свобода.

На судове засідання Феруза доправили з Центру тримання іноземних громадян, де він перебуває вже кілька місяців.

Суд також постановив видворити журналіста з Росії, але призупинив це рішення на підставі постанови Європейського суду з прав людини.

Справа стосовно Феруза була порушена після перевірки редакції видання “Нова газета” співробітниками відділу МВС Росії з питань міграції.

Громадянин Узбекистану Алі Феруз (справжнє ім’я Худоберді Нурматов) кілька років безуспішно намагався отримати статус біженця в Росії, але отримував відмову від МВС Росії. За словами представника відомства, Феруз не довів наявність загрози для нього в разі повернення до Узбекистану. Однак, за даними колег журналіста, родичів і правозахисників, Ферузові в Узбекистані загрожує “смертельна небезпека”.

На початку серпня журналіст був затриманий в Москві. Його звинуватили в порушенні міграційного законодавства. На початку серпня російський суд призупинив виконання рішення про депортацію Феруза до розгляду скарги журналіста в Європейському суді з прав людини. До ухвалення рішення Феруз повинен перебувати в центрі тимчасового утримання іноземців.

Liked the article?
Help us be even more cool!