ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії журналіст звинуватив Жириновського в домаганнях

23.03.2018, 10:43
Фото - Comments.UA

У Росії журналіст телеканалу “Настоящее время” Ренат Давлетгільдєєв звинуватив лідера ЛДПР Володимира Жириновського в сексуальних домаганнях, повідомляє Радіо Свобода.

“Я ніколи не приховував історію про те, як після фіналу конкурсу “Міс Росія”, який проводив Рустам Таріко в Гостинному дворі, мене за руки намагалися вивезти з будівлі помічники Жириновського і відвезти з ним в корпоративну сауну ЛДПР, а сам він, поки давав невелике інтерв'ю, лапав за дупу так, що руки трусилися з диктофоном”, – написав Давлетгільдєєв у Facebook.

Він уточнив, що ця історія трапилася з ним до камінг-ауту, тобто відкритого визнання належності до сексуальної меншини.

“Так, я був зовсім юний, коліна ходили ходором від однієї думки про те, що перед тобою депутат, міністр і так далі, здавалося, що я зобов'язаний дивитися їм в рот”, – розповів журналіст.

Наразі медіакорпорації Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода не вдалося отримати коментар від прес-служби ЛДПР чи Володимира Жириновського.

Заява Давлетгільдєєва з’явилася на тлі звинувачень у сексуальних домаганнях з боку депутата від ЛДПР, голови комітету з міжнародних справ Леоніда Слуцького.

Нагадаємо, на початку березня журналістка російської служби BBC Фаріда Рустамова відкрито звинуватила в сексуальних домаганнях депутата Державної думи Росії від ЛДПР Леоніда Слуцького.

Фаріда Рустамова стала третьою дівчиною, що відкрито звинуватила депутата фракції “ЛДПР” в сексуальних домаганнях. Раніше про схожі ситуації заявили заступниця головного редактора телеканалу RTVI Катерина Котрікадзе і продюсерка телеканалу “Дождь” Дар’я Жук.

У кінці лютого телеканал “Дождь” повідомив про те, що щонайменше три журналістки анонімно звинуватили Слуцького в домаганнях.

Сам Слуцький заперечує звинувачення і називає їх “маячнею”. Лідер ЛДПР Володимир Жириновський пообіцяв перевірити ці повідомлення, наголосивши, що не вважає нормальною таку поведінку.

Після цього голова Державної думи Росії В’ячеслав Володін закликав журналісток змінити роботу, якщо вони не почувають себе в безпеці під час роботи в парламенті.

Комісія Державної думи з етики не знайшла порушень в поведінці Слуцького. Після цього відразу кілька ЗМІ – “Дождь”, РБК, “Ехо Москви” і RTVI – оголосили, що відкликають своїх кореспондентів із нижньої палати парламенту Росії.

22 березня Володін заявив, що Державна дума позбавить акредитації ці ЗМІ.

Телеканал “Настоящее время” – спільний проект Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода і “Голосу Америки”. Місія каналу – забезпечити для російськомовної аудиторії у всьому світі доступ до об'єктивної інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!