ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії пропонують визнавати "іноземними агентами" всі ЗМІ з фінансуванням з-за кордону

14.11.2017, 16:01

У Держдумі Росії запропонували дати Міністерству юстиції країни можливість прирівнювати до іноземних агентів будь-які ЗМІ, що отримують закордонне фінансування. Про це заявив заступник голови нижньої палати російського парламенту Петро Толстой, коментуючи підготовлені депутатами поправки до закону про ЗМІ, повідомляє Радіо Свобода.

За словами Толстого, “іноземними агентами” тепер зможуть визнати ЗМІ, зареєстровані на території іноземної держави або фінансовані з-за кордону, в тому числі через російські компанії з іноземною участю. Визнані “іноземними агентами” ЗМІ повинні будуть маркувати свою продукцію, як це прописано в законі про некомерційні організації, тобто робити відповідні позначки на сайті і на друкованій продукції.

Мінюст РФ вирішуватиме, які ЗМІ повинні бути зареєстровані як “іноземний агент”, наголосив Толстой. Ті, хто відмовляться реєструватися, втратять можливість працювати в Росії, додав він.

Поправки можуть бути ухвалені Держдумою Росії вже 15 листопада. Російська влада заявляє, що це заходи у відповідь на реєстрацію в США як “іноземного агента” фінансованого з держбюджету Росії телеканалу RT. У Держдепартаменті США неодноразово наголошували, що закон про “іноземних агентів” у США значно відрізняється від російського і ніяк не обмежує свободу слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!