ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії напали на журналістку за спробу сфотографувати міністра оборони

10.02.2016, 11:46

В Омську РФ військовий напав на фотокореспондентку РІА “Омськ-інформ” Тетяну Шакірову, яка намагалася сфотографувати міністра оборони Сергія Шойгу, який приїхав до міста з засекреченим візитом, повідомляє “Омськ-інформ”.

Як повідомляє інформагентство, розчищаючи дорогу для міністра, майор з 242-го УЦ ВДВ насильно утримував фотографа, залишивши на тілі дівчини синці.

Приїзд міністра виявився дуже засекреченим, пише агенція. Інформацію про його візит ретельно приховували, але ЗМІ дізнались про приблизний маршрут пересування посадовця. Одним з місць, де чекали Шойгу, виявився сумнозвісний 242-й навчальний центр, де минулого літа в результаті обвалу стін казарми загинули молоді курсанти.

Видання направило в селище Світлий фотокореспондентку, щоб зафіксувати факт прибуття міністра в Омськ. Однак на територію закритої військової установи журналістку не пустили, і хоч вона стояла на вулиці більш, ніж за 100 метрів від контрольно-пропускного пункту (КПП), один з майорів ВДВ вирішив дівчину з камерою в руках усунути з поля зору Шойгу. Як виявилося, в цей час міністр закінчив огляд 242-го УЦ і вже збирався їхати.

Майор спочатку командним тоном із лайкою наказав підійти до нього, а потім, коли побачив, що дівчина не біжить щодуху, а спокійно йде назустріч, сильно схопив її за руку і почав заштовхувати в будівлю КПП. Фотограф, яка була на редакційному завданні й представилася військовому, попросила пояснити, з чим пов'язані такі грубі дії. Замість відповіді майор наказав черговому солдату "заштовхувати її швидше" і дівчина виявилася всередниі КПП. Далі, пише агенція, “ліквідувавши недоречного журналіста, гордий своїми діями майор почав комусь рапортувати, що все спокійно і чисто. А в цей момент у вікні промайнули ті самі машини, в одній з яких знаходився міністр Шойгу”.

Фотограф, у свою чергу, почала вимагати у нападника назвати свою посаду, знімаючи все, що відбувається на відео. Військовий побажав залишитися невідомим і намагався приховати своє обличчя, але зробити йому це не вдалося.

Після інциденту на тілі журналістки залишилося кілька синців.

Редакція звертається до керівництва 242-го навчального центру ВДВ з вимогою розібратися в ситуації, що склалася, покарати винного майора, а також принести особисті вибачення їхній фотокореспонденці.

Liked the article?
Help us be even more cool!