ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раду внесено законопроект про скасування е-декларування для активістів

30.03.2018, 14:15
Фото - Інформатор

У Верховній Раді 29 березня зареєстровано законопроект №8209 “Про внесення змін до Закону України “Про запобігання корупції” щодо звільнення від відповідальності окремих категорій осіб”, який скасовує декларування для громадських активістів. Про це LB.ua повідомив заступник голови фракції “Батьківщина” Іван Крулько.

За його словами, 3 квітня Рада спробує скасувати електронне декларування для громадських активістів.

“Група депутатів уже зареєструвала проект закону “Про внесення змін до Закону України “Про запобігання корупції” щодо звільнення від відповідальності окремих категорій осіб (8209 від 29.03.2018). Досягнуто домовленості зі спікером парламенту, що вже у вівторок - перший пленарний день - цей законопроект буде розглядатися першим питанням порядку денного”, - заявив він.

Крулько зазначив, що основна ідея цього законопроекту - скасування декларування для громадських активістів.

“А друге - звільнення від відповідальності за несвоєчасну подачу таких декларацій. Адже норми закону, які об'язують активістів подати декларації, набудуть чинності 1 квітня”, - нагадав він.

У той самий час депутат не виключає, що фракція БПП на чолі з Артуром Герасимовим подасть альтернативний законопроект.

Пояснювальної записки до законопроекту досі на сайті парламенту немає. Згідно з інформацією порталу ВРУ, законопроект передано на розгляд керівництву.

Як повідомляв ІМІ, 29 березня представники громадських організацій заявили, що звертатимуться до Конституційного суду через е-декларування для активістів.

29 березня Національне агентство з питань запобігання корупції надало роз’яснення, які учасники антикорупційних громадських організацій мають подавати електронні декларації, а які ні.

22 березня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроекти, якими пропонується відтермінувати подання е-декларацій представниками антикорупційних громадських організацій. Голова парламенту Андрій Парубій тричі ставив на голосування внесення проектів №8120 і  №8120-1 до порядку денного, але депутати провалили це.

28 березня Національне агентство з запобігання корупції повідомило, що 29 березня планує прийняти роз’яснення щодо декларування громадськими активістами до 1 квітня.

28 березня комісар ЄС Йоганнес Ган закликав Верховну Раду України повернутися до питання електронних декларацій громадськими активістами і якнайшвидше зняти це зобов’язання.

3 квітня Верховна Рада планує розглянути першим питанням на пленарному засіданні проблему подання е-декларацій представниками громадських антикорупційних організацій, зокрема питання декриміналізації неподання таких декларацій до 1 квітня.

Liked the article?
Help us be even more cool!